Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : centralny zamek v gen 95 1.3

szap
15-08-11, 00:03
Witam posiadam centralny zamek, z pilota/kluczyka otwierają sie 2 dzwi bo mam 2 - dzwiową,lecz mój problem polega na tym,ze nie zamykają sie z pilota tylko musze kluczykiem i dodatkowo zamykaja sie tylko jedne,a drugie ani drgną. Prosze o pomoc bo akurat rozebralem dzwi bo wytłumiam i mam wszystko na wierzchu i chce za jednym zamachem zrobic wszystko

ukash25
27-08-11, 12:21
Mam ten sam problem;/sprawdziłem miernikiem i są napicia ale centralka nadal nie jest sprawna,padła sama od siebie,na skrzynce bezpieczników znalazłem bezpiecznik od centralnego i jest dobry i daje mi 12.1V czyli wszystko sprawne na sterowniku napięcia są ale pokazuje 5V przy otwieraniu i zamykaniu 2 osobne kable walczę już 3 dzień i żadnego efektu ... sprawdź kolego czy wszystko masz w porządku bezpiecznik i sterownik czy wychodzą napięcia...powodzenia

kyzer
27-08-11, 21:27
szap, znajdź kabelek służący do zamykania przy centralce zamka i zmierz co się tam pojawia.
ukash25, odetnij te kabelki i sprawdź czy bez obciążenia też jest 5v - jeśli tak to centralka do wymiany.

ukash25
29-08-11, 01:08
Od pasażera już działa centralny jak złącze masę(czarny kabel) z tym kabelkiem niebieskim z białym paskiem to zamyka ale tylko stronę pasażera jak złącze masę z niebieskim z czerwonym paskiem to otwiera ale tylko strone pasazera obydwa te niebieskie kable maja napiecie 5V,bialy kabel z zielonym paskiem to 12V+ czarny masa żółty z czerwonym paskiem i i biały z niebieskim to sterowanie siłownikiem ale drzwi kierowcy nie reagują wogole;/ strona kierowcy działa z kluczyka ale bez centralnego;/