Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : sprężyny-skracał ktoś?

pomierdor
09-04-07, 19:36
kumpel dal mi sprężynki na przod obniżajace i tak sie zastanawiam co z tyłem,bo myślałem że może przednie jak wymontuje to troche ściąć(grubsze zwoje i sztywniejsze od tylnich) i założyć na tył.robił ktoś takie"cuda"?
ps nie znalazłem podobnego tematu

draffter
09-04-07, 19:48
podobny temat byl i wyszlo z niego ze scinanie sprezyn to samobojstwo, poza tym amortyzatory masz przystosowane do dluzszych sprezyn, wiec szybciej padna itd itp. :szukaj:

damios
09-04-07, 19:55
To poszukaj obnizajacych na tyl. Nic nie ucinaj :czerwona kartka:

Matey
09-04-07, 20:51
bylo kilku takich... Niektorzy jeszcze zyja... Inni juz nie...

sunnboy
09-04-07, 21:51
kumpel uwalil po 1 zwoju i..po 2 miechach padla cala zawiecha.. :bicie:

pomierdor
09-04-07, 22:15
tylko że 1 zwój to naprawde sporo ja myślałem troche mniej

muzammil
10-04-07, 23:36
przyjrzyj sie dokladnie calej sprezynie. przemysl zasade na jakiej dziala i jak jest zamocowana, w jaki sposob sie opiera. nastepnie wyobraz sobie ta sprzezyne gdy utniesz ja w jakimkolwiek miejscu i wtedy jeszcze raz sie zastanow jak bedize dzialala i w jaki sposob sie bedize trzymac(opierac)...wystarczy?

pomierdor
11-04-07, 07:48
z tył nie jest "spłaszczona" przy dolnej podstawie tak jak z przodu i jakoś się trzymają

Romi
11-04-07, 07:52
:brawo2:

BRNK
11-04-07, 08:26
mój kumpel w golfie obciał springi o 3 zwoje i jezdzi na full glebie, wszystko jeszcze chodzi a on ma banana i wyrywa lachony na mieście.

blx
11-04-07, 09:20
a mój kumpel o 5 uciął... A babcia wyjęła sprężyny i na samych amorach śmiga... to dopiero jest gleba...

litości... :czerwona kartka:

draffter
11-04-07, 11:06
mój kumpel w golfie obciał springi o 3 zwoje i jezdzi na full glebie, wszystko jeszcze chodzi a on ma banana i wyrywa lachony na mieście.
swietnie, to niech sie rozpedzi do 150, potem wezmie lekki luk i sprawdzi jak daleko poleci, jak mu sprezyny szlag trafi a amory wypadna.

Rob ziomal jak chcesz, bedzie komu swieczke na forumie potem zapalic... :bicie:

BRNK
11-04-07, 12:00
swietnie, to niech sie rozpedzi do 150, potem wezmie lekki luk i sprawdzi jak daleko poleci, jak mu sprezyny szlag trafi a amory wypadna.

myslałem że to oczywiste że wezmiecie to za szydere :)

tomaall
11-04-07, 12:12
a mój kumpel o 5 uciął... A babcia wyjęła sprężyny i na samych amorach śmiga... to dopiero jest gleba...
opis usterki: http://usterki.hobby-elektronika.eu/samsung.html
litości... :czerwona kartka:
niemoge buhahahaha :d :aloha: :brawo3: :rolf1: :rolf12: :je je je je :

sadam
12-04-07, 21:04
octane sprzedawal ucinane.kup od niego i niekombinuj na zamianie tylu z przodem jesli szkoda ci kasy na fabrycznie krotsze springi.albo zuc worek ziemniakow jak ja do bagaznika i problem z glowy

dark
13-04-07, 10:54

spadlem z krzesła :rolf1: masz wyjatkowo inteligentnego kumpla :bicie:

sivy
18-04-07, 21:30
ja uciąłem o dwa zwoje i tragedia musze szukać nowych spręzyn... stanowczo odradzam, fakt ze honda siadła ale... spręzyny sie jakoś tak ułożyły ze obcierają o amorek(strasznie skrzypi) i musiałem przyspawać je do amorka bo uciekały, jak najprędzej chce sie tego pozbyć!!! kup jakieś uzywane obniżające springi i nie p**r*ol sie tak jak ja... pozdro

Feniks
23-06-07, 20:56
nie no nie moge jestem pelen podziwu spawanie sprezyn boze sivy, jak ty na to wpadles, za tematy o ucinaniu sprezyn to powinno sie bany dostawac, to to samo co miec 3 promile i za kolko wsiadac bo niebezpieczenstwo jest porownywalne no moze poza tym ze pijany kierowca czesto wychodzi z wypadku calo bo ma miesnie bardzie gietkie itp. :bicie:

dawid01
24-06-07, 15:53
niepolecam skracania seryjnych sprezyn bo jeden koles w gdansku kupil 4 gena z takim modem i przy 120km/h wy...lil w castorame. szczescie ze zyje. wiec lepie j uzbieraj i niekombinuj zadnych magi.