Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : d15z6 1.5 vtec za głośno chodzi?

Iwu
14-08-11, 22:34
Witam ma hondę d15z6 VTEC 96r mam takie pytanie, odnosze wrażenie że głosno chodzi
jak ją przycisne to przy 5tys obrotów jest ogromny hałas, oglądałem filmiki na yt mniej więcej i inne buczą tak przy 7tys ;p tłumik jest seria ale nie wydaje sie być uszkodzony
Jeśli pytanie jest dość smieszne prosze o wyrozumiałość to moj 1 samochód i jeżdze nim od kilku dni ^^ dodam że jest bardzo zadbany wszystko miał wymieniane igiełka

szap
14-08-11, 23:52
zobacz czy dziur nie ma w tłumiku

wwljohn
15-08-11, 16:53
dodam że jest bardzo zadbany wszystko miał wymieniane igiełka

...hmm..więc nie rozumiem skąd obawy, że coś jest za głośno :cool: . Nie patrz na to jak chodzą auta na yt. Zupełnie inaczej ma się film do rzeczywistości. Normalne, że jest hałas przy 5. Auto nie jest wygłoszone, motor wykręca wysokie obroty, normalne że hałasuje. Jeśli masz filtr stożkowy, to przy każdym mocnym depnięciu dość mocno się wydziera ;) . Najlepiej by było gdybyś podjechał gdzieś na jakiś spot w swojej okolicy. Tam powinni Ci powiedzieć czy jest coś nie tak. Póki nikt tego nie usłyszy, raczej na podstawie opisu nie da Ci trafnej odpowiedzi. Powodzenia w rozgryzaniu tematu :)

groniu
16-08-11, 13:23
sprawdź czy w wydechu są wszystkie uszczelki. Miałem podobnie wydech nowy nie dziurawy a buczał. powód - brak uszczelek. ktoś sobie tłumiki przykręcił blacha w blachę.