Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Klimatyzacja słabiej chłodzi

sebik1984
14-08-11, 20:46
Witam! Mam następujący problem . Od 2 miesięcy nie używałem klimatyzacji i dzisiaj jadąc załączyłem ją ale słabo jakoś chłodziła nie tak jak zawsze. Leciało powietrze lekko schłodzone ale nie tak jak zawsze i z kratki nawiewu dochodziły dziwne dzwięki co to może być przyczyną. Klima nabijana w kwietniu i sprawdzana szczelność wszystko oki. Klima powinna chodzić w układzie zamkniętym w obiegu czy normalnie z nawiewem zewnętrznym?

Skoti
16-08-11, 09:32
Na obydwu obiegach. podjedz najlepiej do jakiegoś zakładu co zajmuje się klimatyzacją samochodową, niech sprawdzą co nie działa

rafal86
16-08-11, 14:19
przechodze przez to samo, miesiąc temu nabiłem klime i teraz wyciekł mi cały czynnik przez dziurawą chłodnice:mad:

pilcu19
16-08-11, 23:03
Ja miałem podobnie, okazało się że przepuszcza rurka przy osuszaczu i czynnik wyciekł.

sebik1984
19-08-11, 14:50
Problem rozwiązany mam nadzieje puścił oring przy rurce od nabijania czynnika do chłodnicy. Wyciek tam był tak wykazała kontrol w UV. Zrobione we wtorek i jak narazie wszystko oki klima chłodzi i byłem na kontroli dziś i nie ma śladu wycieku.