Zobacz pełną wersję : Zamykanie i otwieranie szyb z pilota???
Witam tak mi po głowie chodzi czy da się coś takiego zrobić w V genie żeby zamykać i ewentualnie otwierać szyby z pilota. co by było potrzebne do takiego zabiegu i czy jest to wogule wykonalne?
Moduł domykania szyb. Podpina się go pod centralke od zamka i jak zamykasz auto pilotem centralka wysyła sygnał do modułu i przez niego domykają sie szybki.
Ktoś już robił taki myk?
Może jakieś rady? też bym zamontował se taki gadżet :)
Instrukcji jako takiej uniwersalnej nie ma. Wszystko zależy od tego jaki masz alarm/sterownik centralnego zamka jaki kupisz moduł domykania. Jak kupisz moduł to tam będzie instrukcja a do swojego alarmu czy tam radiowego sterownika zamka musisz już sobie dokombinować. Chociaż jak masz troszkę pojęcia o działaniu tego wszystkiego dasz sobie rade bez większych problemów. Co do otwierania też da się zrobić ale w sumie po co no chyba żeby to zrobić na dodatkowym kanale jak ktoś ma taką funkcję w systemie to wtedy jak najbardziej.
tylko na tym module domykania jak będzie się to odbywało jak na przykład szyby będą zamknięte i zamkniemy auto to moduł będzie wysyłał prąd na silnik od szyby żeby sprawdzić czy jest zamknięta? tzn będzie chodził ale jak zrobi się opór ba szyba jest zamknięta to odetnie prąd. czy w takiej sytuacji jak któryś raz z kolei tak będzie próbować domknąć zamkniętą szybę nic się nie stanie z silniczkiem? czy to ma jakieś inne działanie niż ja myślę?
Większość z nich działa dokładnie tak jak myślisz więc nic stać się nie powinno :)
Hejka posiadam od paru dni ufo 2009 1.8 i mam problem jak zestroic pilota żeby zamykał szyby i składał lusterka , a tak przy okazji lewe lusterko składa się z oporem
muszę mu pomóc ręką czy macie na to jakiś sposób , smarowanie nie pomogło. Pozdrawiam.