Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kto mi Honde wystroi Cromą/Uberdatą ??

Kilej
09-04-07, 12:26
Witam

Mam gotowy projekt złozony od nowa na turbo k04 @ 0.45 bara, wtryski s13 370cc, OBD0 i szukam mozliwosc wystrojenia sposobem Crome/Uberdata
(hondata za droga).

WIem ze zrobi to gosc z południa, ale ja mieszkam w 3miescie, stad moje pytanie czy moze ukrywa sie ktos kto sie na tym zna a jest w promieniu np 400km od 3miasta??

Auto to Crx Ed9 d16z5 k04 turbo , auto jezdzi i wlasnie zostało złozone. Wymaga pilnego strojenia, bo wlasnie zostało skonczone jego budowanie na sezon 2007.

Fawor
09-04-07, 14:19
Bracia, Wojtrek? A swoją drogą na K04 nie lepiej i O WIELE PROSCIEJ byloby podłączyć FMU? Wtryski masz większe wiec na pewno wydoli. U kumpla w D16Z5/A9 na K03 i seryjnych wtryskach spokojnie daje rade. Żeby było w 101% bezpiecznie jeszcze bym Walbro wrzucił.

Kilej
09-04-07, 15:54
DO Braci pisałem ale sie nie podejmuja teraz zadnych zlecen i przepraszaja.

Wojtrek stroji Crome/Uberdate??

Nie chce zadnego FMU, chce profi wystrojone auto elektroniką.
To że u Twojego kumpla dało rade to jeszcze nic nie mowi, ani tymbardziej mnie nie przekonuje, bo u mnie na poprzednim silniku tez strojenie bez AFR i zapłonu dało rade i dawało rade, ale........ przez 5000km potem byl zonk.
Zadnej amatorki, typu boxy, fmu itp

mighty
09-04-07, 16:44
wojtrek ci wystroi uberdata a crome chyba furious

emg
09-04-07, 18:08
Ja się nie znam, ale Crome raczej jest do obd1

Fawor
09-04-07, 21:04
DO Braci pisałem ale sie nie podejmuja teraz zadnych zlecen i przepraszaja.

Wojtrek stroji Crome/Uberdate??

Nie chce zadnego FMU, chce profi wystrojone auto elektroniką.
To że u Twojego kumpla dało rade to jeszcze nic nie mowi, ani tymbardziej mnie nie przekonuje, bo u mnie na poprzednim silniku tez strojenie bez AFR i zapłonu dało rade i dawało rade, ale........ przez 5000km potem byl zonk.
Zadnej amatorki, typu boxy, fmu itp

Dawało i daje ciagle rade u mamby, pirata, atoma itp itd Auta na K04 i wiekszych TD 16tkach z mocą powyżej 200KM. Pirat jezdził ponad pół roku na fmu z boostem w granicach 0.8 bara i nic się nie stalo.
Ale spoko - rozumiem, ze po Twoich przeżyciach i doswiadczeniach z tjunerami chcialbys miec cos pewnego i jestem jak najbardziej za.
Wojtek ma u siebie uberdate, ale nie wiem czy podjąby się wzięcia odpowiedzialności za silnik klienta, musisz pogadac.
A podsumowując jednak nalepiej byłoby nie spiesząc się dozbierac troszke peset i udać się do Doktora. Tam masz bezawaryjnosc i stablinosc gwarantowaną, no ale kasa...

mighty
09-04-07, 21:07
Wojtek ma u siebie uberdate, ale nie wiem czy podjąby się wzięcia odpowiedzialności za silnik klienta, musisz pogadac.
u mnie sie podjął, to mysle, ze u kileja także...

Fawor
09-04-07, 21:15
No to spoko, nie wiedzialem :) Takze Kilej, masz juz odpowiedz czy jest ktos blizej niz kuki.

BTW Dziwnie się gada o tym samym temacie na kilku forach :aloha:

Kilej
09-04-07, 21:16
Fawor : FMU ODPADA, nie ma opcji. Cholernie zalezy mi na czasie stad moje pisanie na kilku forach na raz. Chyba nic w tym złego bo czesto na innych forach, inni ludzie, a co za tym idzie inne namiary.

W takim razie napisze do Wojtreka, do Furiousa juz pisałem.

Wydaje mi sie ze skoro Hondata daje gwarancje bezawaryjnosci to i Uberdata albo Crome takowa da :)

Fawor
09-04-07, 21:25
Fawor : FMU ODPADA, nie ma opcji.

spoko oko. Dawałem po prostu przykłady, że sie da - w alternatywie do drogiej hondaty i duzej odległosci do Kukiego. Rozumiem w pełni, ze wolisz miec już stabilną elektronikę i trzymam kciuki, zeby wreszcie sie udało :)

czarna mamba
10-04-07, 00:25
Dawało i daje ciagle rade u mamby, pirata, atoma itp itd Auta na K04 i wiekszych TD 16tkach z mocą powyżej 200KM. Pirat jezdził ponad pół roku na fmu z boostem w granicach 0.8 bara i nic się nie stalo.

FAWOR skąd te info ze wszedzie daje rade :d
... nie taka bajeczka z tym turbo (choc nie powiem bywło niezle i szybko...)
a 0,8 bara od pół roku u pirata to skąd ... :aloha:
jak on turbo ma od pól roku i długo na 0,4 jezdził
a po drodze uszczeleczki wywaliło itp

--- te kompy co wymieniłeś Kilej + strojenie to wyjdzie cena hondaty prawie (bo strojenie u dominika masz w cenie)

PS ciesze sie ze bedziesz w tym sezonie jezdził KILEJ turboCRXem
staniemy na kresce ...... ;) tlyko ja juz cifem... :brawo:

Fawor
10-04-07, 00:55
Kurcze, gdzies to czytałem i nie moge teraz znalezc, a poza tym fazerek mi cos opowiadał. Moze to było u atoma to 0.8? Jeszcze mi sie troche nicki z crx-info troche motają :P Whatever
W kazdym badz razie ja podsumuje to tak ( moim zdaniem ofcourse) :
FMU przy 0.5 bara i wymienionych wtryskach z pompą spokojnie da rade, ale o wiele bezpieczniej bedzie wystroic to Cromem/Hondata/Uber ( kolejnosc alfabetyczna )

czarna mamba
10-04-07, 09:38
ale o wiele bezpieczniej bedzie wystroic to Cromem/Hondata/Uber ( kolejnosc alfabetyczna )

i tego sie trzymamy

Arv
10-04-07, 18:32
Wydaje mi sie ze skoro Hondata daje gwarancje bezawaryjnosci to i Uberdata albo Crome takowa da
Tak, tylko ze hondata nie jest freewarem w przeciwienstwie do pozostalych i nie ma jakiegos oficjalnego przedstawiciela (trudno zeby miala jak jest za darmo)

emg
10-04-07, 19:27
jak chce się mieć i używać bardziej funkcjonalną wersję crome to za licencję też się płaci, więc tak za darmo do końca nie jest

Kilej
10-04-07, 19:35
Pisze PMy do wszystkich i zobaczymy co z tego wyjdzie.

Bez kitu pojechałbym do Kukiego ale to 700km ode mnie, a jechac tam Crxem to wyprawa ekstremalna :d

Octane
10-04-07, 21:30
Ja tez chciałem jechać do Kukiego i mam tez ponad 600km :/ Wiec postawiłem na rema i furiusa juz w piatek zaczynamy strojenie. Na Ecu performance i hondate mnie nei stac :( Tyle że ja nie mam turbo

Kilej
11-04-07, 10:16
Aktualności:

- z Wojtrekiem gadałem i nie podejmie sie strojenia d16 obd0 (bo na razie stroił tylko b16 i odb1 czyli zupełnie co innego)
- do Kukiego nie moge sie dodzwonić
- z Remem i Furiousem pisze, wiec czekam az Rem odpisze na moj ostatni PM

Czy ktos jeszcze ma jakies pomysły/namiary/itp ??

Wielki
11-04-07, 11:55
ale od kiedy hondata uberdata i crome obsługują OBD0?

Furious
11-04-07, 13:01
My z Remem ze swojej strony proponujemy TurboEdit ktory jest wlasnie pod OBD0

Kilej
11-04-07, 15:14
Furious : wiem o Waszym Turboedicie :)

Dzwonilem dzis do REma i czekam az ustalicie termin dla mnie i Rem ma mi napisac na PW.
Zależy mi na czasie, wiec najchetniej przyjechałbym nawet dzis :)

Najważniejsze zeby było bezpiecznie i nic sie nie wysrało ;)

krystianITR
11-04-07, 21:40
Aktualności:

- z Wojtrekiem gadałem i nie podejmie sie strojenia d16 obd0 (bo na razie stroił tylko b16 i odb1 czyli zupełnie co innego)
- do Kukiego nie moge sie dodzwonić
- z Remem i Furiousem pisze, wiec czekam az Rem odpisze na moj ostatni PM

Czy ktos jeszcze ma jakies pomysły/namiary/itp ??
KUKI jest w US wraca w sobote

Amorr
14-04-07, 10:32
chyba tez bede musial do KUKIego podjechac.....

PROPONUJE zrobic jakas mapke z zakladami/tunerami bo serio to juz ktorystam post i ciagle te same pytania i te same osoby gdzie mozna wystaroic - zrobic mapke i bedzie cacy :brawo3: