Zobacz pełną wersję : Szyby - NordGlass czy Pilkington
Witam,
Chciałbym prosić o informacje/opinie użytkowników szyb Pilkington/Nordglass.
Zmieniam u siebie przednią szybę bo ta jest tak wykropkowana, że pod słońce ciężko jechać. Nie wiem którego z producentów wybrać.
Rozmawiałem ze sprzedawcą Pilkingtona i trudniej jest o tyle, że w katalogu nie posiada on Numeru OEM części aby sprawdzić czy jest to ta szyba, jakieś doświadczenia w tym zakresie?
Jakieś rady, uwagi, spostrzerzenia?
Ja mam Nordglass i strasznie szybko sie rysuje.
Ale wstawiłem, bo było tanio 310zł
Nemereth Nordglass, odradzam bo tak jak napisał pablo_020 strasznie szybko się rysuje (założyłem taką w poprzednim civicu więc wiem z doświadczenia)... Poleciłbym Ci szybę Pilkingtona ponieważ nie wiem czy wiesz ale Pilkington produkuje oryginalne szyby np dla Forda.. niestety osobiście nie miałem z nią kontaktu tzn nie w moim samochodzie ale w Fordach jakoś się trzymają ;)
Dzwoniłem do sprzedawcy Pilkington i do JAAN Glass.
Pilkington: około 360 PLN
JAAN(NordGlass): 430 PLN
Na NordGlass miałbym dużą zniżkę dla znajomych ale bardzo mnie to jakoś nie przekonuje :/
Plus JAAN'a jest taki, że to napewno szyba do mnie bo mają oznaczenie "SR8". Pilkington niestety nie wie dokładnie...
Przy Civicu V generacji łatwo się walnąć bo Coupe ma SR8, HB ma SR3 i coś tam jeszcze... Coupe chyba ma też SR0 ale tego już nie jestem pewien.
Po wyborze Producenta zostanie dylemat z pasem czy bez :)
Jeśli chcesz to zrobić w Warszawie to zadzowń do Multiglass na Syreny 14 to Ci doradzą, wczoraj tam wymieniałem szybę.
Info w Polecam/Odradzam, dział mazowiecki.
Nie wiem jak to wygląda w przypadku hondy ale szyby Norglass ja bym odradzał gdyż bardzo rzadko trzymaj one wymiary, bywa że są odkształcone i tak już ktoś pisał dość szybko się rysują. Wkleiłem kilkadziesiąt takich szyb (VW, Skoda) i wiem co pisze. Natomiast Pilkingtona jak najbardziej mogę polecić gdyż są one na prawdę bardzo starannie wykonane i w niejednej marce idą na pierwszy montaż (Citroen, Ford)
EDIT Są jeszcze szyby firmy Saint-Gobain które też są często montowane na pierwszy montaż i to właśnie do hondy
mk.krzysiek
17-09-11, 20:54
Troche odkopuje ale ja wkleilem Pilkingtona i jest naprawde ok, pasowala idealnie, mam od ponad roku i nie porysowala sie newet a cena w porownaniu do tych wyzej byla "promocyjna" do sedana dalem 230zl wkleilem sam w znajomym warsztacie wiec za klej i primera dalem 20zl. Wiec polecam Pilkingtona!
Zakupiłem pilkington do Coupe - 340 :<