Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z odpaleniem

puzzo_HC
11-08-11, 16:26
Witam, kilka dni temu w moim samochodzie (honda civic 1,4 d14z4 mb2) padl akumulator.
Oczywiscie wyjalem go zeby naladowac ale problem pojawil sie po ponownym podpieciu.
Po zalozeniu obu klem chcialem sprawdzic czy autko pali i okazalo sie ze kreci ale nie zapala, sprobowalem dwa razy, postanowilem wlaczyc alarm ktory wczesniej odlaczylem przy wyjmowaniu akumulatora i auto zapalilo.

Na drugi dzien chcialem sprawdzic czy wszystko juz edzie ok i auto nie chcialo zapalic wcale po wlaczeniu zaplonu zaczol migac zielony kluczyc i przy probie odpalania zero reakcji. Wylaczylem zaplon wlaczylem znowu i auto zapalilo normalnie.
Gdy wyjąłem kluczyc ze stacyjki i wsadzilem ponowanie dalej nie moglem zapalic a kluczyk migal, wiecie w czym moze tkwic problem?
Reset komputera poprzez zdjecie klemy na 10+ sekund nie pomogl. POMOCY
Auto zapala dopiero za drugim lub 3 razem, a w pozostalych przypadkach miga kluczyc i zero reakcji na odpalanie.

Sie rozpisalem mam nadzieje ze ktos zechce przeczytac, Pozdrawiam puzzo

Deszczyk0000
11-08-11, 19:07
immobilajzer ?

puzzo_HC
11-08-11, 19:12
Pewno tak.
Tylko nie wiem co sie dokladnie stalo a chcialbym wiedziec.
Moze jest ktos na forum kto sie spotkal z czym takim lub podobnym i moglby napisac jak rozwiazac problem...
Z gory dziekuje.

Deszczyk0000
13-08-11, 10:04
a moze drugim klucyzkiem sprobuj :P

comatose
13-08-11, 15:30
Tylko nie czerwonym :]

puzzo_HC
13-08-11, 22:57
Czerwonego nie mam. Poprzedni wlasciciel powiedzial ze nie dostal (jestem 3 wlascicielem) choc ponoc cala 6 gen takowe posiada ;o

Btw znowu zapala normalnie. Dziwne...

wojti
13-08-11, 23:33
ja z immo miałem właśnie takie jazdy że też raz paliło raz nie, migała kontrolka czasami jak jej sie chciało, potrafiło zafiksować i dwa trzy miesiace spokoju było. W końcu któregoś razu zaczeło się, z 15 minut próbowałem odpalić, zaktórymś razem odpaliła ale co się nakląłem to tylko ja i hanka wie :D. W każdym razie zrobiłem dwie rzeczy, zaprogramowałem od nowa zestaw immo i zmieniłem antenke przy stacyjce, Jeżdże 4 miesiace i najmniejszego kaprysu nie było w między czasie. Wcześniej zdarzały się pojedyńcze epizody

puzzo_HC
14-08-11, 11:55
Dzieki jak sie znow zacznie cos dziac bede wiedzial mniej wiecej za co sie brac ;)