Zobacz pełną wersję : POMÓŻCIE W WYBORZE SILNIKA !!!!!
Witam.
Chiciałbym was sie poradzić - pewnie macie jakieś doświadczenia.
Chodzi mi o to jaki byście wybrali silnik w HONDZIE a może inne AUTO
Codziennie robie 130 km do pracy (tam i z powrotem) z tego 100 km po autostradzie A4, albo kto jak woli drodze szybkiego ruchu.
W tej chwili przebywam ją swoim SHARANEM VR6 i nie bardzo mi sie to kalkuluje wiec bardzo prosze o porade.
Dodam że nie zamiezam jezdzić 90 km/h tylko 120-140 km/h powinno wystarczyć.
Dziekuje za wszystkie podpowiedzi i życzę wszystkim WESOŁYCH ŚWIĄT.
Czego oczekujesz od auta, ile możesz na nie przeznaczyć i rocznik. To są minimalne wymagania, aby móc ci odpowiedzieć na pytanie.
Aha, wyborze wymienia się na wybór.
Hondy są relatywnie głośne, bo jeżdżą w górnych partiach obrotów. Może z silnikiem diesel'a?
Pytanie zadałeś 9 minut pop zalogowaniem się na forum... Dziś pozostawię to bez komentarza.
Nie wiem, czy zamieściłeś post w odp miejscu. Jeśli nie, rozumiem, że interesuje Cię civic z lat 92-95 o ile dobrze mi wiadomo dostępne silniki to 1.3, 1.5, 1.6. Moim zdaniem 1.3 nie ma sensu bo zapotrzebowanie na paliwo ma prawie jak 1.5, Ja mam 101konną wersję 1.5 i przy 120-140 pali mi ok 6-7 litrów, ponoć między 120 a 140 jest 20% różnicy w spalaniu. O ekonomice 1.6 nie wiem za dużo, ale pewnie pali niewiele więcej gdy nie robisz rzeźni przepustnicy;)
Ja moge polecic swoj silniczek 1.4i 75KM lub 90Km po odmuleniu.Mi jezdząc po trasie - głownie Lublin-Wawa spala ok 5,5L-6L ;) /100km prz prędkosciach do 150km/h wiadomo ze zeby wyprzedzic to trzeba redukowc bieg i trzymac go na obrotach (to nie v6 :/ ) ale przy takim spalaniu wydaje mi sie ze warto , tym bardziej ze nie jestem rajdowcem a zalezy mi na małym spalaniu.Pozr ;)
skolopendra
08-04-07, 19:37
podstawowe pytanie
a ile ma to autko kosztować??
;)
Tak chodzi mi o CIVIC z lat 92 - 95. Chcem wydać ok 6 - 7 tyś i pewnie ją zagazować tylko pytanie czy HONDA lubi tą mieszanke ?
Nie ! Tylko nie gaz ! Honda tego nie lubi !
skolopendra
08-04-07, 19:50
Chcem wydać ok 6 - 7 tyś
to powinno wystarczyć na jakieś 1,5 ;)
i
Nie ! Tylko nie gaz ! Honda tego nie lubi !
o BOŻE zmień tytuł na WYBORZE :/
Nie chcecie czy może nie możecie pomóc w wyboże, a moze to auto któregoś z klubowiczów i dlatego nie możecie nic napisać tylko usuwacie posta ?
Jestem poważnie zainteresowany bo potrzebuje auta i dlatego prosze was o rade.
Nie chcecie czy może nie możecie pomóc w wyboże, a moze to auto któregoś z klubowiczów i dlatego nie możecie nic napisać tylko usuwacie posta ?
W tej kasie to pozostaje Ci tylko szukac 1.5 90KM za 7.000zl powinienes znalezc cos w przyzwoitym stanie
W tej kasie to pozostaje Ci tylko szukac 1.5 90KM za 7.000zl powinienes znalezc cos w przyzwoitym stanie
no za tyle to w Twoim zasiegu sa chyba tylko:
d13b2 - gaznik -75KM
d15b2 - dualwtrysk - 90KM
d15b7 - wielopunkt 101KM
ogólnie popatrz na te silniki tutaj tez
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=25310
dreamcatch
13-04-07, 10:23
To ja się dołączę :d
Ja potrzebuję auta głównie na co dzień do dojechania do pracy w mieście Kraków (korki).
I czasem w weekendy jechać gdzieś w dłuższa trasę. Zależy mi na tym żeby stojąc często w korkach nie spalać za dużo benzyny ;) Do wydania mam jakieś 12-13 tyś. Jaką Hondę za tę cenę można kupić? :) Dodam jeszcze, że do tej pory jeździłem fiatem punto 1, ale musiałem oddać rodzicom, więc jakiś wymagańco do mocy też nie mam, ale też bez przesady w drugą stronę, żeby nie było za bardzo "mułowate" ;) hehe
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrowienia!