PDA

Zobacz pełną wersję : Eg3 D13B2 falujące obroty po przerobce gaźnika i założeniu stożka



konrad739
09-08-11, 21:25
Witam mam taki problem: Gdy rano odpalam samochod (zimny silnik) to obroty wskakuja na 1,5 tys poczym odrazu spadaja do zera, leczy gdy odpale samochod i rusze chociaz z metr obroty ustawiaja sie na 1,5 tys i wszystko jest ok. Gdy silnik sie rozgrzeje to obroty zaczynaja falowac miedzy 800 a 0 czesto jest tak ze gdy dojeżdżam do skrzyżowania na wciśniętym sprzęgle i hamulcu silnik gaśnie. Dodam jeszcze że dzieje się tak po założeniu stożka z puszką od d15b2 i przerobieniu gaźnika (usunięcie ogranicznika drugiej przepustnicy, wcześniejsze otwarcie drugiej przepustnicy i pełne otwarcie drugiej przepustnicy) samochod chodzi na samej benzynie zero podtlenku LPG

Marcin1792
09-08-11, 21:51
Reset ECU robiłeś?

konrad739
09-08-11, 21:58
Robiony byl odrazu po tych przerobkach dodam jeszcze ze ostatnio wymienialem uszczelniacze świec i swiece ale nic to nie zmienilo a i po rozbiciu samochodu spalanie mam ok 10/100 w jeździe mieszanej

CroX
10-08-11, 11:46
Możliwe że nie wszystkie wężyki podciśnień masz podłączone. Kostka od krokowca wpięta do końca? Krokowca przeczyść i zobacz czy pomoże. Co do spalania to obstawiam sondę albo w jakiś bardzo dziwny sposób przelewa Ci go i stąd takie spalanie.

majdan
10-08-11, 12:21
IMO to może być problem z sondą. Zrób samodiagnostykę.

konrad739
10-08-11, 21:04
Dzieki za informacjie wężyki sprawdze jutro po pracy i kostke od krokowca, a krokowca przeczyszcze w sobote ma ktos jeszcze jakies pomysly co z tym moze byc? Dodam jeszcze ze stożek nie jest odgrodzony od silnika jeszcze i nie jest jeszcze doprowadzony dolot zimnego powietrza z zderzaka
Fast Idle Thermo Valve w skrucie FITV powiedzcie mi co to takiego jakis opis do czego to jest i jak i czy to moze miec cos wspolnego z moimi problemami z obrotami ?

konrad739
17-08-11, 11:29
przeczyscilem krokowy obroty nadal faluja ale juz nie tak bardzo jak wczesniej :)

Muzyk-Grzes
20-08-11, 11:51
Takie objawy daje wężyk numer 7 jest pod pokrywą filtra, jeśli go odłączyłeś to zaślep końcówkę.