Zobacz pełną wersję : lepsze hamulce
Nie znalazłem takiego tematu w angielkach więc pytam, czy wkładał ktoś może do Civica 5d jakieś lepsze hamulce, np. tarcze i zaciski z VTI? Bo moje są fajne do jednego mocniejszego hamowania z większej prędkości, potem kaplica, totalne zmęczenie cieplne. Poza tym gdy sie nagrzeją, tarcze mają bicie. Warto bawić sie w przeróbki czy może lepiej zainwestować w jakieś lepsze od oryginalnych tarcze i klocki z przodu? Btw. DOT3 wystarczy do układu, czy warto wlać DOT4?
:szukaj: :zasady: :bicie: :ban:
lepsze tarcze i klocki np ATE do tego dot 5.1 i będzie gitara
Tejkitizi, widocznie jestem leszcz i nie umiem jeszcze dobrze szukać, ale sie naucze, obiecuje ;) Jesli naprawde powielam temat po raz kolejny to można wystrzelić go w kosmos.
Z hamulcami od vti ktoś próbował, czy gra nie warta świeczki?
Mirasek nie denerwuj sie ;) Tees ma racje, bo troche juz o swapie hamulcow na wieksze bylo, ale nie w tym dziale, tylko Civic 92-00 ;)
Ale temat zostawiam, bo hamulce od VTI wlozyl wlasnie Szymon Septic, ja tez zaraz zmieniam, to chetnie opisze tu jak duza jest roznica w 5D.
Pełen looz ;) Ja o większych hamulcach szukałem w dziale 5d...
Czekam na Wasze relacje o hamulcach z VTI