PDA

Zobacz pełną wersję : Przewod paliwowy filtr-listwa B16A2 wymiana

errtu
08-08-11, 20:00
Po pierwsze chcialem sie przywitac i przepraszam jesli jest juz podobny temat na forum, szukalem ale nie moglem znalesc.
Moj problem dotyczy uszkodzonego przewodu paliwowego, a dokladnie przewodu od filtra paliwa do listwy wtryskowej. Chcialem spytac czy musze szukac specjalnego weza do B16A2 czy podejdzie od kazdej innej wersji. Przebywam za granica i ceny nowych czesci tu sa kosmiczne, wiec chcialbym podmienic na jakis uzywany ale nie wiem czy bedzie pasowal. Dodam iz mam pewnosc z to en waz bo poci sie on na obu koncach a po zatrzymaniu prawie kapie z niego paliwo. Tymczasowo potraktowalem go tasma ale to niewiele pomaga. Przede mna trasa 400km i mam nadzieje ze wytrzyma. Bede wdzieczny za wszelkie porady i wskazowki dotyczace wymiany, bo poki co wiem tylko ze jest w tym wezku spore cisnienie i nalezy uwazac na oczy przy wymianie.
pozdrawiam ze slonecznego Sao Paulo
Errtu

lugi666
08-08-11, 20:51
raczej każdy przewód będzie pasował. Zeby tylko długość była taka sama

errtu
08-08-11, 23:51
dzieki za szybka odpowiedz, po przejechaniu 250 km jakos sie jeszcze trzyma kupy ale wzrost spalania jest zauwazalny- okolo 10 l w trasie przy stalej szybkosci 120km/h...

lukasz-lukasz
09-08-11, 06:42
Nie jeździj tak bo niebezpieczne! Wymieniaj jak najszybciej, z kapiącym paliwem w komorze silnika nie ma żartów. A przy wymianie odkręć korek od baku i małą śrubę z filtra paliwa to powinno obniżyć ciśnienie.

errtu
12-08-11, 01:01
dzieki serdeczne za porady. odkrecenie malej srubki na fitltrze i korka w baku pomoglo, cala operacje wymiany mozna wykonac w 10 minut a mi pomocna byla przecieta plastikowa butelka zeby paliwo z filtra nie lalo sie na silnik.
znalazlem warsztat ktory wymienil gumowy przewod i zarobil go na oryginalnych koncowkach.
200 km po wymianie stwierdzam, ze spalanie wrocilo do normy