Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Brak mocy... po ostrej jezdzie...

BOMBA_PN
07-04-07, 22:20
witam
wlasnie wrocilem z ostrej przejazdzki i moja honda stracila moc!
Tzn w zasadzie nie da sie wkrecic jej jadac na ponad 3 tys obrotow!
Jak stoi jest normalnie - mozna nawet do odcinki!

Dziwne jest to ze mam sportowy dosc glosny wydech ale teraz go prawie nie slychac!!! Wczesniej bylo wszystko ok!
Dzwiek silnika slychac teraz mocniej ale tylko z przodu!!!
Nie mam galarety w plynie chlodzacym wiec uszczelka pod glowica to nie jest!!!
Mam katalizator wiec mozliwe ze cos sie zapchalo bo z tyl nie widac zadnego dymu tylko taki dziwny syk...

Prosze o pomoc
silnik d16z6 civic 93

lukasz6006
07-04-07, 22:25
prawie sam odpowiedziałeś sobie na to pytanie
jak mi sie kat oberwał miałem identyczne objawy (d15z6).
Wywal kata i będzie po sprawie.

BOMBA_PN
08-04-07, 12:03
we wtorek jade wywalic katalizator!!!
mam jeszcze jeden problem poiewaz przed tym wybrykiem auto rozpedzalo sie do max 160km/h a to przeciez ma ponad 120 koni!!!
Czy to bedzie tez wina katalizatora, czy szukac czegos dalej...
Na dodatek mam zalozony stozek wraz z dolotem z pod zderzaka wiec te osoagi troche kiepskie jak na taki silnik...
moze dlatego ze mam kola 15cali ale to i tak jest zbyt duza rozbieznosc...

tomekk
08-04-07, 12:12
Mała prędkość maksymalna również może być spowodowana zapchanym katem. Wytargaj go (lub też wymień) i zobacz co i jak. Dla pewności zrób sobie jeszcze samodiagnostykę.

Moruso
08-04-07, 12:58
Też mi sie wydaje ze to katalizator.Jak bedziesz zdejmował to przy okazji może warto by było założyć strumienice;)

BOMBA_PN
08-04-07, 13:16
komp nie wywala zadnych bledow (narazie)
moim zdaniem bezsensu zakladac nowego kata (strata pieniedzy)
wloze rure o wiekszej srednicy (dla wyrownania cisnienia) i bedzie troche glosniej i moze mocy minimalnie wiecej ale na to nie licze!!!
Co do strumienic to mam nienajlepsze zdanie o nich. Lepiej wlozyc rure o wiekszej srednicy niz jakies badziewie za 40zl lub wiecej z allegro tylko dlatego ze spaliny beda wirowac a i tak to nic w zasadzie nie da bo ta strumnienica nie jest ani policzona pod silnik ani nic nie da!
No chyba ze ktos dla ,,szpanu, lubi sie pochwalic ze ma strumienica za 50zl zamiast katalizatora i ma wg. niego przez ten wynalazek 20koni wiecej (wielki smiech!)

skolopendra
08-04-07, 13:21
dawaj rurkę
jak faktycznie masz zawalonego kata, to odczujesz ogromną różnice :d

jakies badziewie za 40zl lub wiecej z allegro

strumienice są dobre do fordów a nie do hond :aloha:

tomcyk
26-04-08, 17:02
odgrzewam kotleta bo DOKLADNIE MAM TAKIE SAME OBJAWY...
troche pojezdzilem i nagle zonk
tylko ze wydech mam normalny...ale za to tez bardziej slychac silnik, dokkladniej od strony ukl. dolotowego...
jak stoi tez jest spoko itd....dokladnie to samo
BOMBA_PN, skrobnij co wymysliles

[ Dodano: Nie 27 Kwi, 2008 ]
zmieniam tlumik najpierw zobaczymy co sie stanie

[ Dodano: Wto 29 Kwi, 2008 ]
no to bomba nie pisal....
to ja napisze dla info innych...kiedys.... zapchal mi sie tlumik zupelnie..rozpadl sie w srodku....a kolesie juz tu niezle jaja niektorzy wymyslali...tlumik nowy zapodany

wsio gra i hucy :aloha: