Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dlaczego półoś wyskoczyła ?

Szybki_tm
07-04-07, 22:08
witam mam takie pytanie otóż , ostatnio jechałem do Domu swoją Honda 1987r , w pewnym momencie przy predkosci 90km/h wrazenie jakby wyskoczył bieg zjechałem na parking bo tyle tylko mi sie udało zaglądam pod spód samochodu ze skrzyni wyskoczyła mi półoś od strony kierowcy i wyłamało ranty czym moze być to spowodowane .? kupiłem używaną półoś , ale nie chce mi wejśc odpowiednio w skrzynie biegów , i bojesie , ze mi znowu wyskoczy , czym to mogło być spowodowane ..?

Lcfr
10-04-07, 15:20
ale nie chce mi wejśc odpowiednio w skrzynie biegów , i bojesie , ze mi znowu wyskoczy , czym to mogło być spowodowane ..?

Mozliwe, ze zostały tam czesci pierscienia/zapinki, która normalnie trzyma półoś..
i dlatego nie mozesz włozyc nowej.

Szybki_tm
10-04-07, 23:31
Juz wszystko wiem , wymieniłem sam przegub i wbiłem do skrzyni nowy , okazało się , ze stary przegub był spawany a na krzyżaku zamiast koleczkowatych rolek ktoś przyspawał nakretki na klucz 24 jakis idiota , dobrze ze to nic wielkiego.. Dzieki za rade.. :)

bolas
01-04-08, 19:36
Juz wszystko wiem , wymieniłem sam przegub i wbiłem do skrzyni nowy , okazało się , ze stary przegub był spawany a na krzyżaku zamiast koleczkowatych rolek ktoś przyspawał nakretki na klucz 24 jakis idiota , dobrze ze to nic wielkiego.. Dzieki za rade.. :)

zapewne koledze chodziło o te ROLKI (http://i170.photobucket.com/albums/u277/bolas_album/auto/polos/rolki_pod_pierscieniem.jpg) :d
wie ktoś czy można je kupić ?? bo mi na krzyżaku je wcieło a samych pierścieni bez tych rolek za bardzo nie założe