Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zestaw car audio

Loup
07-04-07, 20:03
Mam w tej chwili radio Alpine CDE-9843RM i seryjne głośniki jednak zamierzam je zmienić

Na razie plany są takie:

- 2drożny system Powerbass ES-6C lub L-6C (tutaj pierwsze pytanie, czy warto dołożyć do tego drugiego?)

- dystanse MDF (powe)

- wytłumienie drzwi
tutaj zaczynają się schody :)
początkowo planowałem wygłuszenie w warsztacie ale ceny mnie powaliły więc stwierdziłem, że spróbuje sam to zrobić
znalazłem maty dynamat za 209 zł tylko pytanie czy powierzchniowo wystarczą na wytłumienie przednich drzwi (4 arkusze 81.2cm x 29.2cm)? bo na 2 takie zestawy mat po 209 zł mnie nie stać, więc alternatywą byłyby maty app/boll

- kable
z tego co wyczytałem 2x2,5mm2 (miedz beztlenowa) będzie ok, tylko tutaj pytanie, czy jeżeli w przyszłości planuje wzmacniacz i subwoofer z tyłu to nadal te kable będą ok czy lepiej od razu wybrać coś innego pod kątem wzmacniacza ?

ppm702
08-04-07, 00:03
nadal te kable będą ok
jak najbardziej

czy powierzchniowo wystarczą na wytłumienie przednich drzwi
niestety nie

2drożny system Powerbass ES-6C lub L-6C
tutaj nie pomogę

Loup
08-04-07, 08:58
Znalazłem taki zestaw (http://www.allegro.pl/item183060352_kabel_dietz_20mm_kabel_glosniki_nowy _tylko_tu.html) . Czy zawiera on wszystkie kable które będę potrzebował do montażu w/w zestawu (we wzmacniaczem i subwooferem) ?

ppm702
09-04-07, 12:52
niestety brakuje dodatkowego chinch'a i kable głośnikowe są dość cienkie. Poza tym kabla masowego jest tylko do karoserii, a nie na powrót do aku

Loup
09-04-07, 12:55
W takim razie nie będę się bawił w takie zestawy, kupię na razie to co trzeba (kable głośnikowe) a resztę będę potem kompletował. Dzięki!!

dark
09-04-07, 15:26
mysle, ze nawet kabelki 1,5 w zupelnosci ci wystarcza