PDA

Zobacz pełną wersję : Lotka EG

CroX
07-08-11, 13:17
Wie ktoś może co to za wersja lotki z EG która jest "połączeniem" zwykłej lotki ze szparą a lotki noblessa czyli gładkiej. Wygląda ona tak że jest cała gładka tylko na miejscu szpary ma jakby dołek. Lotka jest ze stopem OEM. Czy to jakaś specjalna wersja czy coś?

Gorliś
07-08-11, 22:47
ZTCW dokladnie jest jak piszesz. To jest jakas limitowana edycja.
O taki wpis na HT znalazlem: civic 20th anniversary (http://honda-tech.com/showpost.php?p=41864160&postcount=590)

orzech85
08-08-11, 11:02
To jest specjalna wersja, która wychodziła na 20 lecie (20th aniversary Civic). Lotka ma prawie taką długość jak noblesse, ma przetłoczenie jak w wersji krótkiej, jest plastikowa, ma ori światło stopu.

thompson17
08-08-11, 16:36
szczerze, to taka ładna ta lotka? :)

orzech85
08-08-11, 16:49
szczerze, to taka ładna ta lotka? :)
Wszystko co seryjne to ładne:) Sama lotka to w sumie nic specjalnego, "ładne" jest to że ma oem światło stopu :)

CroX
08-08-11, 22:45
A jak cenowo się prezentuje? Jest to rozumiem w pewnym stopniu "rare" do jajka ;>

orzech85
08-08-11, 22:57
Jeszcze jaki "rare" :) W zeszłym roku jednen człowiek chciał mi sprzedać właśnie tą lotkę za jakieś 80 czy 100 zł. Tylko że ja wtedy nie wiedziałem co to za lotka i jaką ma wartość :)
Zatem jeśli trafisz na kogoś kto nie wie co to za lotka to kupisz ją w cenie zwykłej noblesski. W każdym bądź razie z pewnością się naszukasz...

CroX
08-08-11, 23:05
Rozchodzi się o to że mam tą lotkę na oku i w każdej chwili w sumie mogę ją mieć :) tylko pytanie ile to jest warte tak naprawdę :) zapewne zostawię ją sobie bo mam krótką która mnie drażni bardzo...

orzech85
08-08-11, 23:13
Jak teraz masz krótką lotkę, a tą 20th możesz mieć za ok 100 zł to ja bym brał. Pojeździsz z nią z rok, dwa a potem będzie jeszcze większy "rare" :)

Mi tylko to się w niej nie podoba to, że nie jest cała metalowa jak noblesse. Więc wolałem sam zrobić w noblesse światło stopu.

tylko pytanie ile to jest warte tak naprawdę :)
coś jest warte tyle ile druga osoba jest w stanie za to zapłacić. Tak mnie na ekonomii uczyli :D

CroX
08-08-11, 23:21
Co do ceny to wiem że dla jednego to kawałek plastiku a dla innego "rare" ponad wszystko :) taka realna cena ile można wołać za to :) ja nie będę jej montował dla stopu jak coś bo mam już 4 ;) tylko chciałem noblesse a jest okazja mieć tą :) a co do ceny to 100 zł wystarczy i na lotkę i na jej opicie podczas montażu :)

skilo_one
09-08-11, 01:53
Ja taką kupiłem niedawno na forum za 120zł. Słyszałem, że to mega rarytas, ale prawie cały dzień była wówczas na giełdzie. Więc albo została przeoczona, albo nie ma tylu chętnych na nią ;)

thompson17
09-08-11, 10:30
no bo szczerze to bardziej podoba mi sie spoon, ale to moje zdanie, każdy może mieć inne
widziałem tą lotke, ale niczym mnie nie poraziła wtedy na giełdzie :)

embargo
15-08-11, 17:05
Miałem 2 takie , jedna poszła na handel a druga po obicie w true carbon poszła wraz z moim autem (którą notabene właściciel sprzedawał na allegro - lotkę poszła za ~300zł) lotka fajna, wykonana z włókna szklanego aka laminat oem wytłoczka ,że zrobiona w austrii stop z wytłoczką nowa zelandia , na 20 lecie modelu (stronę wcześniej ktoś wrzucił fotkę z HT mojego posta z lotką na aucie),

Słabo się sprzedaje gdyż niekażdy wie ,że to rare oem parts ;)

pozdro.