Zobacz pełną wersję : Civic EJ9 3D
Witam,
chciałbym zapytać, czy ma ktoś pod ręką zdjęcia drzwi lewych/prawych ze zdjętymi boczkami? Jestem ciekaw jak to wygląda seryjnie, a znaleźć w sieci nie mogę.
Po co mi te zdjęcia? Ściągam kilogramy mat wygłuszających z lewych i prawych drzwi, co mnie swoją drogą cholernie denerwuje, i chciałbym wrócić do stanu jaki wypuściła fabryka, a tam nie dość, że masa dziwnych elementów (w lewych) to jeszcze żadnych wygłuszeń nie ma ...
Czemu ściągam maty? Bo mi elektryka w prawych drzwiach nie działa, a w lewych mam szybę półautomatyczną ;)
Przy okazji chętnie przyjmę / odkupię seryjne elementy wygłuszające, których w drzwiach niestety nie mam, ale to może poczekać ;)
Tam nie ma wygłuszeń... U mnie jedyną rzeczą w drzwiach po zdjęciu boczka była taka duża folia i tyle. Żadnych mat itd.
Wychodzi na to, że za wygluszanie odpowiada boczek ;)
ale tam są jeszcze takie dziwne gąbki, i coś jeszcze ... masz to może uwiecznione :) ?
tej folii też niestety nie mam, ale to mogę olać
wypiardol wszystko, ja w V genie gąbek bynajmniej nie pamiętam..
tak jak pwl piszę, po za folią i boczkiem tam niczego innego nie ma. goła blacha...
eg/ek i mb maja identycznie pod tymi boczkami, czyli tak jak koledzy mowia, jest tylko spory kawalek foli dopasowany do rozmiarow dzwi przyklejony na spora ilosc tak jakby silikonu czy jakiegos takie kleju :D nic po za tym :D dlatego hondy sa dosc glosne przy wiekszych predkosciach i przy zamykaniu przy jest dosc niemily dzwiek, niewiem jak to okreslic :P heh
No dobra, znalazłem, i muszę wam wszystkim przyznać rację, jest jak w preludzie ;)
http://img241.imageshack.us/img241/6110/img7756ps5.jpg
Ja wręcz przeciwnie, mam zamiar wygłuszać z powodów, które opisał Raffy. Trochę się obawiam właśnie działania elektrycznych szyb, ale jak mówią "no risk no fun". Trzeba będzie jakiś tutorial dorwać.
Trochę się obawiam właśnie działania elektrycznych szyb, ale jak mówią "no risk no fun". Trzeba będzie jakiś tutorial dorwać.
Ja mam oklejone budżetowo matą bitumiczną wewnętrzną stronę 'poszycia' drzwi i zaklejone otwory pod boczkiem. Wszystkie cięgna przewody itd zapakuj w plastikowe pancerzyki, żeby klej ich nie trzymał i nie ma problemu z działaniem mechanizmów, a w razie (odpukac) fakapu latwo to się odkleja. Co innego APP, masakra jest :D
sporo ludzi je wyglusza i lataja bez problemow do tej pory :D wystarczy zrobic to z glowa :D pewnie na YT mozna znalesc jakiegos wlasnie tutoriala hehe :D
A ja właśnie jak robiłem konserwację to wywalilem ta folie a ona podobno jest do odprowadzania wody. I teraz zima po każdym myciu na myjni wszystko sie zamarza w środku i jest problem. Nie tylko zamki ale całe prowadnice. Musze teraz jakaś inna tam założyć.
Tam gdzie jest ta folia nie ma prawa być wody, siedzi pod nią elektryka szyb, a z drugiej strony jest boczek, po którym woda spływałaby do środka samochodu. Obstawiałbym źle zamontowane ale zużyte uszczelki szyby.
Tam gdzie jest ta folia nie ma prawa być wody, siedzi pod nią elektryka szyb, a z drugiej strony jest boczek, po którym woda spływałaby do środka samochodu. Obstawiałbym źle zamontowane ale zużyte uszczelki szyby.
Chyba nie masz racji .. Albo ja gdzieś kiedyś źle doczytałem, ale w drzwiach na dole są dziurki do odprowadzania wody. Skoro są fabrycznie, pewnie woda ma prawo się tam jakoś dostawać. I nie chodzi pewnie tylko o jazdę w deszczu z otwartą szybą ;)