Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Civic EJ9 3D

pawkow
05-08-11, 16:00
Witam,
chciałbym zapytać, czy ma ktoś pod ręką zdjęcia drzwi lewych/prawych ze zdjętymi boczkami? Jestem ciekaw jak to wygląda seryjnie, a znaleźć w sieci nie mogę.

Po co mi te zdjęcia? Ściągam kilogramy mat wygłuszających z lewych i prawych drzwi, co mnie swoją drogą cholernie denerwuje, i chciałbym wrócić do stanu jaki wypuściła fabryka, a tam nie dość, że masa dziwnych elementów (w lewych) to jeszcze żadnych wygłuszeń nie ma ...

Czemu ściągam maty? Bo mi elektryka w prawych drzwiach nie działa, a w lewych mam szybę półautomatyczną ;)

Przy okazji chętnie przyjmę / odkupię seryjne elementy wygłuszające, których w drzwiach niestety nie mam, ale to może poczekać ;)

pwl
05-08-11, 17:59
Tam nie ma wygłuszeń... U mnie jedyną rzeczą w drzwiach po zdjęciu boczka była taka duża folia i tyle. Żadnych mat itd.

Wychodzi na to, że za wygluszanie odpowiada boczek ;)

pawkow
05-08-11, 19:45
ale tam są jeszcze takie dziwne gąbki, i coś jeszcze ... masz to może uwiecznione :) ?

tej folii też niestety nie mam, ale to mogę olać

dimo
05-08-11, 20:11
wypiardol wszystko, ja w V genie gąbek bynajmniej nie pamiętam..

djwafel
05-08-11, 22:28
tak jak pwl piszę, po za folią i boczkiem tam niczego innego nie ma. goła blacha...

Raffy
06-08-11, 00:59
eg/ek i mb maja identycznie pod tymi boczkami, czyli tak jak koledzy mowia, jest tylko spory kawalek foli dopasowany do rozmiarow dzwi przyklejony na spora ilosc tak jakby silikonu czy jakiegos takie kleju :D nic po za tym :D dlatego hondy sa dosc glosne przy wiekszych predkosciach i przy zamykaniu przy jest dosc niemily dzwiek, niewiem jak to okreslic :P heh

pawkow
06-08-11, 09:57
No dobra, znalazłem, i muszę wam wszystkim przyznać rację, jest jak w preludzie ;)

http://img241.imageshack.us/img241/6110/img7756ps5.jpg

Maskunt
06-08-11, 11:34
Ja wręcz przeciwnie, mam zamiar wygłuszać z powodów, które opisał Raffy. Trochę się obawiam właśnie działania elektrycznych szyb, ale jak mówią "no risk no fun". Trzeba będzie jakiś tutorial dorwać.

pwl
06-08-11, 14:28
Trochę się obawiam właśnie działania elektrycznych szyb, ale jak mówią "no risk no fun". Trzeba będzie jakiś tutorial dorwać.

Ja mam oklejone budżetowo matą bitumiczną wewnętrzną stronę 'poszycia' drzwi i zaklejone otwory pod boczkiem. Wszystkie cięgna przewody itd zapakuj w plastikowe pancerzyki, żeby klej ich nie trzymał i nie ma problemu z działaniem mechanizmów, a w razie (odpukac) fakapu latwo to się odkleja. Co innego APP, masakra jest :D

Raffy
06-08-11, 19:40
sporo ludzi je wyglusza i lataja bez problemow do tej pory :D wystarczy zrobic to z glowa :D pewnie na YT mozna znalesc jakiegos wlasnie tutoriala hehe :D

Tobjas
06-08-11, 21:25
A ja właśnie jak robiłem konserwację to wywalilem ta folie a ona podobno jest do odprowadzania wody. I teraz zima po każdym myciu na myjni wszystko sie zamarza w środku i jest problem. Nie tylko zamki ale całe prowadnice. Musze teraz jakaś inna tam założyć.

Maskunt
06-08-11, 22:01
Tam gdzie jest ta folia nie ma prawa być wody, siedzi pod nią elektryka szyb, a z drugiej strony jest boczek, po którym woda spływałaby do środka samochodu. Obstawiałbym źle zamontowane ale zużyte uszczelki szyby.

pawkow
07-09-11, 18:15
Tam gdzie jest ta folia nie ma prawa być wody, siedzi pod nią elektryka szyb, a z drugiej strony jest boczek, po którym woda spływałaby do środka samochodu. Obstawiałbym źle zamontowane ale zużyte uszczelki szyby.

Chyba nie masz racji .. Albo ja gdzieś kiedyś źle doczytałem, ale w drzwiach na dole są dziurki do odprowadzania wody. Skoro są fabrycznie, pewnie woda ma prawo się tam jakoś dostawać. I nie chodzi pewnie tylko o jazdę w deszczu z otwartą szybą ;)