Zobacz pełną wersję : Nie odpala na p9k a pali na p28 [b18c4]
Wiec
Po swapie na b18c4 do Vgen po starym b7 wszystko sie udało . Odpalił bez blęów za pierwszym razem na przerobionym P28 znajomego które jezdziło równiez w b18c4.
Ale ze musiałem oddac kompa wpiołem p9k z usunietym immo i tu jest problem
Komp nie wywala zadnych błedów silnik kreci paliwo jest ale nie odpala . Brak iskry
Podobno czasem bywa tak że trzeba piny pozamieniać
http://hondatech.pl/topics14/8943.htm
nie wiecie które to ?
Pozdrawiam
Spróboj przełożyć PIN z A21 na A22 (chociaz wydaje mi sie ze sygnal zaplonu idzie na oba piny), jak to nie pomoże to IMMO nie jest zdjęte z tego ECU.
Spróboj przełożyć PIN z A21 na A22 (chociaz wydaje mi sie ze sygnal zaplonu idzie na oba piny)
W p9k idzie tylko na A22
zmiana nie pomogła i raczej chyba wypięcie A21 też nie pomoże . Ciekawy temat bo Kolega tez miał innego p9k bez immo i tez na wiazce z b7 nie chciał zapalic
masz przełożyc pin a nie wypiąc go.. jak nie działa to ktoś źle ściągnął IMMO
temat rozwiazany bo mam podobny problem ?
A kontrolka Check engine się zapala podczas kręcenia? Najprawdopodobniej źle usunięty immobiliser z ecu.
zapala sie po chwili krecenia , komputer probowany w innej b seri i odpalila a tutaj pali na kompie p28 z przejsciwoka a na p9k nie
odpalone , w przejsciowe przewod od modulu aparatu szedl na pin 22 dolozylem drugi na pin 21 i odpalil na strzala ,
plus jeden problem , wszystko działa ok nie ma błedów , vtec działa , nie ma odcinki jakies pomysly przez ktorys z tych pinów do aparatu zaplonowego ?
To do jakich obrotow kreci sie teraz silnik??
zakrecilem poza obrotomierz w 6g czyli do jakis 9 tys i odpuscilem ,
i druga sprawa po odpaleniu jest wszystko ok obr ok 1000 ciut mniej moze, po przepalowaniu pozniej trzyma wysokie obr (1500) winna zacinajacego sie krokowego czy grzebac dalej w kablach
temat ogarniety