PDA

Zobacz pełną wersję : Przednie Lampy USDM

pFKablos
04-08-11, 12:05
Witam,
Powiedzcie mi panowie jak to jest z tymi Lampami. Mam zwykłe Europejskie, a podobają mi się właśnie USDM'y. Tu moje pytanie: Czy trzeba jakoś przepinać kable, czy coś podobnego? Bo nie mam pojęcia jak to będzie pasować i jak to zrobić. Może ktoś z was się bawił w takie coś podobne.
Pozdro.

rem1k
04-08-11, 13:26
chyba o tylnych lampach mowisz? bo przednie czy ja wiem czy takie ladniejsze-bardzo podobne:)

thompson17
04-08-11, 13:54
a może chodzi koledze o amber lighty ? :)
potocznie podświetlane kierunkowskazy ambery :)

rem1k
04-08-11, 14:24
podświetlane kierunkowskazy
oj nie przemyslalem sprawy

Rajan
04-08-11, 18:00
koledze chodzi raczej o tylne światła
tu masz jak je przerobić na USDM
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?67176-Poradnik-Lampy-USDM-Civic-VIgen-3drzwi

tezapl
04-08-11, 18:31
jak byk w temacie stoi że przednie. Niedługo będę takie coś modził to opiszę jak coś.

rem1k
04-08-11, 21:49
będę takie coś modził
ale w koncu co-ambery?podswietlane ambery?symetryczne swiatlo?

pFKablos
04-08-11, 22:47
Żeby Kierunki Świeciły razem z przednimi reflektorami tak jak to jest w wersjach US.
I jasno i przejrzyście jest napisane, że przednie. Tylne wiem jak zrobić, bo ten temat już czytałem.

kris00011
05-08-11, 08:58
Robiłem to ostatnio u siebie. Opiszę Ci tak, jak ja to robiłem
Potrzeba
2 oprawek dwuwłóknowych
2 żarówek dwuwłóknowych pomaranćzowych 21W/5W
piwko
Na początku żeby było wygodnie postanowiłem zdjąć lampe z racji tego, że jest tak cholernie trudny dostęp do żarówki kierunkowskazu.
Po zdjęciu lampy odłączyłem żarówkę kierunkowskazu i rozciąłem tę kostkę którą "wczepiamy" do żarówki. Mamy wtedy + i -. Wykręcamy oprawke jednowłóknową z kierunkowskazu i wkręcamy dwuwłóknową (nie pasuje ona idealnie więc trzeba ją troche nożykiem dopasować gdyż standardowe oprawki hondy mają 3 ząbki a w lmpie są wycięte 4 ząbki). Jak wiadomo, z oprawek dwuwłóknowych wychodzą 3 kabelki: "-", "+ od jednego włókna i + od drugiego włókna" No więc + od kierunkowskazu podłączamy do plusa 21W od oprawki a mase podłączamy do masy. Więc ok, kierunek już mamy. Zostaje nam jeszcze jeden kabelek od oprawki. Podłączamy go postojówki, która znajduje się koło kierunkowskazu ;)
Tak samo robimy z drugą lampą i mamy gotowe usdm ;) Opisałem to najprościej jak potrafię. Tak mam podłączone u siebie i świeci co z resztą widać w avatarze ;) Mimo dość skomplikowanego opisu każdy sobie z tym poradzi. Wystarczą podstawy elektryki ;) Działaj ;]
Czas max 30min ;)

pFKablos
05-08-11, 09:49
A jak policja i przeglądy? ;)

rem1k
05-08-11, 09:53
mogą sie czepiac bo teoretycznie tak nie wolno, niektorzy tlumacza sie USDM wersja i czasem pomaga

Gorliś
05-08-11, 09:53
Tak, tylko ja nie do konca rozumiem co podswietlone kierunkowskazy maja wspolnego z USDM.
USDM to kierunki i obrysowki osobno.

pFKablos
05-08-11, 10:13
Tak też da się przecież zrobić, żeby świecił same kierunki zamiast świateł postojowych, tylko to co opisał kolega powyżej, to jest najprostszy sposób i świecą kierunki razem ze światłami.

Nemereth
05-08-11, 10:26
Park light w kierunkach przy uzyciu kierunkowskazu powinien zgasnac i migac sam kierunek a nie ze 21wat przebijac bedzie swiatlo 5 watowki... bez sensu...

Na przekaznikach to sie robi.

Gorliś
05-08-11, 10:36
W USDM nie swieca kierunki, o tym wlasnie mowie. Tak wyglada klosz USDM:
http://cdn.sulitstatic.com/images/2011/0107/210101980_pb271013.jpg

thompson17
05-08-11, 11:37
zgadza sie Gorliś ale widzisz, podświetlony amber ładnie wygląda, to takie pseudo usdm, bo mi szczerze mówiąc nie bardzo sie podobuje ori usdm kierunkowskaz :)

Gorliś
05-08-11, 12:03
Bo rzeczywiscie zbyt urodziwy nie jest.
Czy podswietlony kierunkowskaz wyglada fajnie, kwestia gustu:p

pFKablos
05-08-11, 12:13
A mi chodzi o Takie:
http://members.lycos.nl/laureys/EJ9/2b.JPG
Świecą same Ambery i ładnie według mnie to wygląda.

PlushaQ
05-08-11, 12:23
Jesus… milion tematów już było dot. podświetlanych amberów. Sprawa banalna do ogarnięcia wystarczy poszukać w tutorialach. Strona prawna? Też znajdziesz coś na ten temat w wyszukiwarce.

pFKablos
05-08-11, 12:36
Sprawa banalna do ogarnięcia wystarczy poszukać w tutorialach.
Tutorial już jest podany powyżej i rzeczywiście jest banalny.

Strona prawna? Też znajdziesz coś na ten temat w wyszukiwarce.
O stronie prawnej też sobie poczytam.

I nie ma co się denerwować, wszystko spokojnie. ;)

kamix666
05-08-11, 15:17
ja mialem u siebie w swojej ej9 ogarniete tylko ze z lampami USDM OEM mozecie zobaczyc jak to wygladalo u mnie

PlushaQ
05-08-11, 16:12
Tutorial już jest podany powyżej i rzeczywiście jest banalny.

O stronie prawnej też sobie poczytam.

I nie ma co się denerwować, wszystko spokojnie. ;)

Ale ja jestem spokojny ;] Po prostu odsyłam do szukajki… nic wielkiego, nie bierz tego do siebie ;-)