PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z wstecznym

Tomko74
04-08-11, 08:23
Od pewnego czasu mam problem z wbiciem biegu wstecznego raz wchodzi płynnie innym razem nie, trzeba wrzucić jedynkę i po ponownym wbiciu bieg wskakuje nie dzieje się to codziennie ale jest dość irytujące .Co może być przyczyną takiego stanu?

lar
04-08-11, 08:44
TTTM (ten typ tak ma) Ogólnie zeby wbić wsteczny np. u mnie to musze porządnie wysprzęglić odczekać sekundę i nie raz trzeba wbić inny bieg i dopiero wsteczny. Oczywiście mozna wbić i szybko ale bez zgrzytu to tak uda sie 1 na 10. A skrzynie mam w bdb stanie

Łukasz001
04-08-11, 12:46
U mnie biegi tez zaczęły wchodzić mało precyzyjnie, szczególnie z 1 na 2 i wsteczny. Zmieniłem olej w skrzyni na MTF Honda i po bólu, pięknie działa. Olej drogi bo 70 za litr, ale warto.

Lucas.FK2
05-08-11, 12:49
Od pewnego czasu mam problem z wbiciem biegu wstecznego raz wchodzi płynnie innym razem nie, trzeba wrzucić jedynkę i po ponownym wbiciu bieg wskakuje nie dzieje się to codziennie ale jest dość irytujące .Co może być przyczyną takiego stanu?
To jest normalne bo w tych skrzyniach,wsteczny bieg nie ma synchronizatora. Ot cała filozofia. Trzeba najwyżej jeszcze raz wysprzęglić.

Marecki
05-08-11, 14:22
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?111446-Problem-ze-wstecznym-biegiem.&highlight=problem+wstecznym

Czytał inne tematy? Warto poszukać, to nie zadawałbyś niepotrzebnie tego samego pytania po raz 268701765:D

mejniak
07-08-11, 19:30
Tak się podłącze przy okazji skrzyni. Czasem zaraz po wrzuceniu 3-go biegu wyskakuje do luzu. Czym to może być spowodowane?? I czy można za to zabulic?? Grzebanie w skrzyni to podobno droga sprawa.

tommmmm
09-08-11, 23:41
Tak się podłącze przy okazji skrzyni. Czasem zaraz po wrzuceniu 3-go biegu wyskakuje do luzu. Czym to może być spowodowane?? I czy można za to zabulic?? Grzebanie w skrzyni to podobno droga sprawa.
Wyskakiwanie biegu jest spowodowane prawdopodobnie wyrobionym takim okrągłym drucianym kółeczkiem na synchro bo on odpowiada za trzymanie biegu.Generalnie bez rozbierania skrzyni i inspekcji się nie obejdzie.Jeśli byś samemu rozbierał to aż tak drogo nie wyjdzie a i przy okazji hybrydę mógłbyś ogarnąć a jeśli nie to kupić gotową.