Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem - Hamulce EJ9 :-(

D16Y7
04-08-11, 00:13
Witam...dzis uszedlem z zyciem hehe i hania mnie przestraszyla ostro gdyz jechalem 190km/h sobie miastkiem heh wychamowalem do 120km/h pozniej puscilem hamulec zacisnalem ponownie i nagle zdarzylo sie tak ze z przedniego napedu tylko prawe kolo mi hamowalo nacisnalem hebel i nagle jedno kolo deba stanelo a mnie bokiem postawilo hehe:PPowiedzcie mi jaki moze byc powod tego mankamentu?Gdyz jutro chce zaczac szukac problemu a nie wiem za co sie wziasc wogole i co to moze byc:/

Yotomeczek86
04-08-11, 00:21
Może być coś z zaciskiem, tłoczek się zblokował może. Generalnie jak nie rozbierzesz to nie będziesz wiedział. Klocki wymieniałeś? Płynu hamulcowego ubywa Ci ?

D16Y7
04-08-11, 00:25
Klockow nie wymienialem, plyn hamulcowy wlasnie co dziwne nie ubywa plynu wogole:)

bednar_ek35
04-08-11, 00:36
No to najprawdopodobniej zablokował sie tłoczek lub ew.klocki są już zdarte i z jednej strony stanął bokiem.Musisz rozebrac hamulce i sprawdzić.Reperaturki zacisków nie są drogie tak wię proponuje odrazu zakupić i wymienić.

Yotomeczek86
04-08-11, 00:40
Jak już reperaturki będziesz robić.. zrób od razu 2 zacisków, będziesz miał spokój

Raffy
04-08-11, 01:03
no jak Ty tak wyczynowo jezdizsz po miescie to nic dziwnego hehe :D w sumie najprostsze rozmiazanie zrob tak jak mowia koledzy :D zawiele to tam sie stac nie moglo :D

D16Y7
04-08-11, 01:09
A jak to sie robi heh?Ten tloczek juz nie bedzie chodzil?:PDzialal?

D16Y7
04-08-11, 14:53
Ok ogarnalem juz temacik heh i okazalo sie ze tloczek sie zatarl czy cos bo prawy ladnie sie wysuwa a lewy tylko z milimetr ja dalej pompuje i nic dalej sie nie wysuwa:)

D16Y7
04-08-11, 19:23
E jednak nadal nie...nie wiem czemu tloczek wysuwa sie tylko kawalek i dalej papuje i nic nie wychodzi dalej:/Od czego koledzy to moze byc?Scianki tloczka sa git wszystko wyglada na git z tloczkiem:/

Rajan
05-08-11, 20:56
spróbuj jakimiś szczypcami pokręcić tłoczkiem w lewo i prawo,powinien puścić, tylko uważaj na osłonę tłoczka żeby jej nie uszkodzić. pewnie dostało się jakiegoś syfu do zacisku i tłoczek przez to nie chce wyjść