PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z LPG - nie przełączą...

Dorikin1989
03-08-11, 16:31
Witam,
Pojawił się problem z instalacją gazową w mojej Hondzie Civic D15B2. Instalacja I gen – ze śrubą. Mianowicie przestał przełączać na gaz, zarówno na automacie jak i na manualnym przełączeniu. Dodatkowo z okolic przełącznika dochodzą dźwięki jakby spięcia. Przełącznik jest OK. – sprawdzany na innym samochodzie.
Wymieniłem bezpiecznik instalacji, dwa dni był spokój ale niestety dzisiaj znowu pojawił się problem. Może ktoś miał podobną sytuację. Czy to mogą być po Prostu przetartę kable w którymś miejscu? Czy coś poważniejszego (Parownik)
Z góry dzięki za odpowiedź!

sivy
03-08-11, 17:07
zajrzyj do przełącznika

Dorikin1989
03-08-11, 17:20
Hmm... Ale przełącznik był przekładany do innego samochodu i działał. Wiec raczej to nie to.
Ale zajrzę jak wyjdę z pracy. Czego mam szukać? :P

jasiek09
03-08-11, 17:44
U mnie była taka sytuacja gdy była słaba masa na elektrozaworze.

Dorikin1989
03-08-11, 19:23
U mnie była taka sytuacja gdy była słaba masa na elektrozaworze.

Dobra, to gdzie tego szukać i jak to poprawić? Sorry, że tak zawracam gitarę ale potrzebuję sprawną Hanie na już a gazownik mnie może przyjąć dopiero w pt. A z mechaniki to w skali 1-10 jestem na poziomie 3 :D

sivy
04-08-11, 00:27
musisz sprawdzić wszystkie połaczenia elektryczne tak jak kolega mówił masa plus na cewki skoro przełącznik działał w inym aucie to można go ominac. Warto sprawdzic przejście przez przewody do przełącznika moze sie gdzies po drodze upalił albo przetarł

Dorikin1989
04-08-11, 10:54
No niestety, przełącznik umarł, nie włącza się w ogole dioda, nie daje oznak życia. Obojętnie w którym położeniu jest cały czas jest bena.

kamillziom3
04-08-11, 20:35
sprawdz zasilanie do przelacznika czerwony(pod maska powinien byc bezpiecznik) to 12v a czarny to masa moze nie dochodzi zasilanie i dlatego nie swieci

Dorikin1989
05-08-11, 09:54
Zostało ogarnięte. Okazało się, że pękł kabelek do wtrysków co powodowało spięcia. Przylutowane, wyregulowane.

Dziękuję wszystkim za rady, skorzystałem z każdej!