Zobacz pełną wersję : Audio w samochodzie
Witam wszytskich :) otoz mam taki problem, jadac samochodem obroty z samochodu przekladaja sie na skrzynie basowa(chyba) i glosniki z tylu. na tyle mam podpiety wzmacniacz alpine 700max na skrzynie alpine 800max (zestaw SBE 12 kit) i wzmacniacz Magnat 580HQ na tylne glosniki elipsy infinity (+3db) co to moze byc ?
pewnie marnej jakosci kable rca polozone przy wiazce samochodowej ... czy cos zmieniales ze zaczelo szumiec czy masz to od poczatku instalacji ? o ile sie nie myle bylo sporo razy - poszukaj
zapomniałbym jeszcze gorzej jeśli masz marne nieekranowane rca i polozyles je kolo zasilajacych do wzmaka
otoz dokladnie nie pamietam cze od poczatki ale 1 kable z alpine w zestawie a drugi wiekszy (+) ida lewa strona kolo kierowcy a rca prawa od pasazewra razem z wzbudzeniem
slaba masa na radiu/wzmaku/kablach sygnalowych (u mnie w pionku poszedl bezpiecznik smd w srodku radia i mialem te same objawy, teraz jest ok)
a przełączałeś kable rca podczas pracy radia/wzmaka ? wyjales jakis kabel czy cus ?
Sprawdź czy kable nie są ułożone przy pompie paliwa pod tylną kanapą. To jest najczęstszy powód tego, że różne dziwne odgłosy się pojawiają w głośnikach.
hmm bardzo mozliwe. powiesz mi gdzie ta pompa sie znajduje?
Pod siedziskiem tylnej kanapy na środku szerokości auta.
to raczej nie powinno byc problemu bo kable mam po prawej stronie siedziska przy kierowcy sa + a od pasazera jest czincz ale popatrze ;) dziekuje za odpowiedzi