Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Mam problem z Vtec-e

Didekxxx1
06-04-07, 17:51
Niedawno kupilem Honde 5d 1.5 Vtec-e MA9, napoczatku jezdzila ok, po pewnym czasie zaczela szarpac, teraz kompletnie nie da sie nia jezdzic, podaczas jazdy silnik nie chce "wejsc" na obroty,najgorzej podczas wyjazdu z podpoprzadkowanej lub wyprzedzania:)w momencie kiedy sie to dzieje silnik wraz z nadwoziem zaczyna drgac,:trykac":):(
Jesli Ktos mial podobny problem lub wie co moze byc tego przyczyna prosze o porade.Z gory dziekuje.

dziadzia
06-04-07, 18:53
Najpierw opcja SZUKAJ potem 0,5-1 godz. czytania i gwarantuje,że będziesz dużo mądrzejszy w tym temacie. :hinczyk:

Moruso
09-04-07, 14:21
Proponuje samodiagnostyke,jest dokładnie opisane na forum jak to zrobic;) Sam wyczytałem i zrobiłem bo to nic trudnego. Co do szarpania to moze filterek paliwa albo cos z pradem nie tak? Samodiagnostyka i bedziesz wszystko wiedzial :aloha:

mirasek
09-04-07, 15:28
Mam/miałem ten sam problem, może troche mniej drasytczny jak u Ciebie - zresztą zobacz sobie mój temat, za radą Forumowiczów wykonałem:
1. Dobre paliwo (już nieco lepiej)
2. Filterek paliwa (dużo lepiej ale...)
3. Reset kompa (i chyba jest już ok, choć samodiagnostyka nic nie wykazała)
...można jeszcze:
4. Regulacja zaworów
5. Sprawdzenie stanu świec, ew. wymiana
6. Filtr powietrza (z zapchanym palił mi 9 l/100km)
Btw. ile Ci średnio zużywa paliwa?

draffter
09-04-07, 20:05
no ja mam jeszce problem z elektryka, slychac jak iskra gdzies spier****, tez mozesz to sprawdzic przy wymianie swiec i kabli WN

mirasek
10-04-07, 12:55
W jaki sposób to słychać? Ja kable WN sprawdzałem domową metodą po ciemku na zimnym i mokrym silniku, są raczej OK. Bede musiał jeszcze świece sprawdzić ale nie mam odpowiedniego klucza by je wykręcić...