Zobacz pełną wersję : regulacja gaznika w d13b2
witam
tydzien temu zakupilem cifa 93' z d13b2
auto szarpie przy dodawnaiu gazu w zakresie srednich obrotow
gdzie w wawie porzadnie zajma sie tym gazniczkiem?
pozdrawiam
luknij tutaj http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=1255&highlight=gdzie+wyregulowa%E6
mialem kiedys to samo w d13b2 i pewien mechanik mi powiedzial ze to od paliwa brudnego wymienilem filtar paliwa (przy zbiorniku) wyplukalem porzadnie bak benzyna ekstrakcyjna ze 3 razy i na koniec 2 razy zalalem DO PELNA i na koniec taki srodek dostepny na kazdej stacji benzynowej do czyszczenia ukaldu paliwowego i I DO TEJ PORY KOLEGA NIA JEZDZI I NIE MA NAJMNIEJSZEGO PROBLEMU !!!!
sprawa ciezka, nie polecam grzebania, a zreszta w sumie jak juz masz cos nie halo to mozesz grzebac ale wiele osob sie boi za to brac...
widze ze to bedzie ciezsza sprawa niz moja walka kilka lat temu z solexem w bmw...
popieram kolege w gaźniku lepiej nie grzebać, bo potem cięzko wyregulowac..
wymien filtr,dolej 0,5l denaturatu,ostro pojezdzij i dopiero sprawdz czy dalej szarpie i ewentualne czyszczenie gaznika.
(kiedys czysciłem w garbusie,motorach to pewnie to samo)
jak nie pomoze ja bym go wyja i wyczyscił
ps.a z kąd wiesz ze to gaznik,najpierw sprawdz pozadnie swiece iprzewody,ogólnie prad cały
wlasciwie to nie wiem czy to gaznik,ale tak to wyglada
objaw nie wystepuje na zimnym silniku...
wymienie ten filtr i zrobie jak piszesz..
dzieki za odzew
ps.honde dopiero co kupilem
pzdr