Zobacz pełną wersję : sprezyny
witam chlopaki, jakos nic nie moglem znalezsc na forum odnosnie mojego problemu. a wiec tak:civic 92r. d15b2, chce wymienic amorki i sprezyny tak by byly wysokoscia takie jak orginalne no moze MAX!(-2cm) i byly sporo twardzsze od standardowych???? moze jakies sportowe ale nie obnizajace. z gory dzieki.
w takim razie tylko od VTi
tzn chciales powiedziec ze od b16a2 civica beda pasowaly orginale ktore sa twardsze, tak??
Witam. Podłączę się do tematu. Jeżdzę Civikiem EJ95 D14A4 z 97 roku. To jest piekny sedan. Oczywiście problem z cukierkami juz przerabiałem, ale teraz mam inny. Jak załaduje się np 2 walizki i siądą 4 osoby to tył poprostu szoruje po asfalcie. Pare razy przywaliło mocowaniem wahacza poprzecznego o np koleinę, że iskry poleciały. Próbowałem sztuczki z gumowymi wkładkami między sprężynę, ale to nie przyniosło znacznej poprawy, a te gumy z czasem popękały i wypadały. Zamierzam kupić nowe amortyzatory bo te są już troche wyeksploatowane (przebieg 200 tyś km) i wymienic wszystkie popękane tuleje. Teraz pytanie. Czy wystaczy sama wymiana amortyzatorów, żeby nie zamiatał tyłem czy może odrazu wymienić sprężyny. Jeżeli tak to jakie sprężyny kupić, żeby go nie obniżać ale jednocześnie muszą być twarde. Proszę was o jakąś dobrą radę !
Dzieki pozdrawiam.
Marek
tak przy okazji to gdzie moge dostac te sprezyny w wawie i za ile???
, żeby nie zamiatał tyłem czy może odrazu wymienić sprężyny. Jeżeli tak to jakie sprężyny kupić, żeby go nie obniżać ale jednocześnie muszą być twarde.
niskie i miekkie springi ma JAMEX.ale wtedy jazda z
2 walizki i siądą 4 osobybedzie taka sama.tzn
poprostu szoruje po asfalcie.
najlepszym rozwiazaniem bylby regulowany zawias, chodz to juz dosyc droga rzecz