PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z imobilajzerem

djhubertusss
31-07-11, 13:55
Witam. Mam problem z tym ustroństwem, a mianowicie nie zawsze chce czytać kod z kluczyka a dzieje się tak zazwyczaj jak pada deszcz. Nie miałem drugiego kluczyka by sprawdzić czy to kluczyk, więc dorobiłem go ale czytał tylko jak był włożony w jedną stronę a w drugiej już nie i migała lampka od imo. Gościu co dorabiał kluczyk mówi że to wina anteny bo w dorobionym kluczyku transponder jest na skraju kluczyka a w orginalnym na środku i dlatego czyta mi jeszcze. Czy wymiana anteny pomoże?
Pozdrawiam

mickee
31-07-11, 15:21
przeczyść styki w pudełku immo, u mnie pomogło. Miałem problemy z dwoma kluczykami, programowanie w ASO nie pomagało na długo. po czyszczeniu jak ręką odjął, od roku spokój.

djhubertusss
31-07-11, 15:35
ok, czyli to nie wina anteny tylko styków tej anteny w sterowniku imo?

mickee
31-07-11, 19:40
Na 100% Ci nie powiem, ale u mnie pomogło rozebranie wszystkiego, podmuchanie, poczyszczenie styków w obu złączach. Tak jak mówiłem od roku mam spokój. taka próba nic nie kosztuje a może też Ci pomoże.

djhubertusss
31-07-11, 21:24
ok. dzięki

bastek13
03-08-11, 11:21
Michał, mam to samo - gdzie jest to pudełko z immobilizerem które trzeba wyczyścić ?
pozdr

edit : dzieki - nieaktualne, juz znalazem Twoj opis w innym temacie

mickee
04-08-11, 21:27
Napiszcie czy wam też pomogło.

bastek13
25-10-11, 10:33
Napiszcie czy wam też pomogło.
zrobiłem jakis miesiąc temu, od tamtej pory nie było ani jednego przypadku ze nie przeczytał kluczyka - a wczesniej po kilka razy w tygodniu (raz musiałem nawet zrezygnować z jazdy hondą, bo przez ok 10 minut nie ruszył). Dzieki :)

mickee
25-10-11, 12:11
Hmmm czyli jednak jest coś na rzeczy z tym złączem... nie ma to jak domowy sposób na elektronikę ;-)

djhubertusss
26-10-11, 21:21
ja też z miesiąc temu to zrobiłem i jak na razie nie powtórzyło się to