PDA

Zobacz pełną wersję : zgrzyty skrzyni

damian665
05-04-07, 21:23
witam znów
czasami sie zdarzy ze skrzynia mi zgrzytnie (tak delikatnie, ale jednak) przeważenie jest to przy redukowaniu, jak naprzykład przy 80km/h daje 3.
Czym to może być spowodowane?? Jakj to wyeliminować??olej włąsnie uzupełniłem i nadal to jest(tak mi sie wydaje).

skolopendra
05-04-07, 23:01
oleju się nie uzupełnia tylko wymienia ,w tym przypadku na dobry MTF !!

damian665
06-04-07, 12:25
oki po świętach olej wymienie
ale wymiana na ten olej powinna pomóc??

kosiniak
06-04-07, 12:26
nie koniecznie, pewnie pada ci synchro, chyba ze sprzeglo :/

damian665
06-04-07, 12:39
nie koniecznie, pewnie pada ci synchro, chyba ze sprzeglo :/
jeśli to synchro-to ile takie coś kosztuje??razem z wymianą??

skolopendra
06-04-07, 12:41

z reguły pomaga ,pod warunkiem ze
pewnie pada ci synchro,
nie wiemy nic o Twoim aucie
kto je miał wcześniej (podejrzewam ze kupiłeś niedawno),jak nim jeździł i w ogóle co to za wóz :d
a jak będzie już bardo źle to pozostaje wymiana skrzyni

damian665
06-04-07, 12:46

z reguły pomaga ,pod warunkiem ze
pewnie pada ci synchro,
nie wiemy nic o Twoim aucie
kto je miał wcześniej (podejrzewam ze kupiłeś niedawno),jak nim jeździł i w ogóle co to za wóz :d
a jak będzie już bardo źle to pozostaje wymiana skrzyni
przez pięć lat użytkował je mieszkanic mojego miasta i raczej (z tego co widziąłem ) to jeździł normalnie
aha przegub w nim strzela i mówił że odkad kupił to strzelała ale nie wimieniałe bo poprzedni właściciel powiedziął ze są bardzo wytrzymałe i żeby narazie nie wymieniał-wiec wydaje mi sie że jakby nim bardzo szalał to by sie przedub rozleciał

kosiniak
06-04-07, 12:57
ale co to za auto, Lanos czy może Vecta a moze Civic?? jezeli tak to jaki silnik, profilu nie uzupelnaisz po to by ktos cie nie znalazl na miescie a po to by latwiej ci bylo pomoc!

damian665
06-04-07, 13:01
ale co to za auto, Lanos czy może Vecta a moze Civic?? jezeli tak to jaki silnik, profilu nie uzupelnaisz po to by ktos cie nie znalazl na miescie a po to by latwiej ci bylo pomoc!
oki sorka, już uzupełniłem, chyba że jeszcze czegoś brakuje?

kosiniak
06-04-07, 13:11
styknie bo znajac zycie pewnie nie wiesz ze masz d15...., wiec bardziej bedzie ci sie oplacalo kupic pewna skrzynie niz synchro, koszty w zaleznosci od 300 do jakis 800pln pewnie

grafix
06-04-07, 13:33
styknie bo znajac zycie pewnie nie wiesz ze masz d15...., wiec bardziej bedzie ci sie oplacalo kupic pewna skrzynie niz synchro, koszty w zaleznosci od 300 do jakis 800pln pewnie

nie do konca bo mozesz kupic skrzynie o moze okazac sie szrotem po 100 km ...
ze swojego doswiadczenia przy robieniu hybrydy wiem ze najczesciej sypia sie synchra, 1ki, 2ki i 3 ki , skrzynia hondy jesli sjest zalana dobrym olejkiem jest nie do zajechania.

ale oczywiscie kwestie wybru pozostawiamy zawsze wlascicelowi auta ;]

pozdro ;]

damian665
06-04-07, 13:56

nie do konca bo mozesz kupic skrzynie o moze okazac sie szrotem po 100 km ...
ze swojego doswiadczenia przy robieniu hybrydy wiem ze najczesciej sypia sie synchra, 1ki, 2ki i 3 ki , skrzynia hondy jesli sjest zalana dobrym olejkiem jest nie do zajechania.

ale oczywiscie kwestie wybru pozostawiamy zawsze wlascicelowi auta ;]

pozdro ;]

myśle że narazie pokulam sie tym co jest, wymienie olej no ten co piszecie i zobacze co będzie sie działo
dopiero samochodem zrobiłem troche ponad 200km
a czy podciagniecie sprzęgła moze coś poprawić??

skolopendra
06-04-07, 17:02
a czy podciagniecie sprzęgła moze coś poprawić??

nie poprawi
jedz po świętach do aso kup mtf-a :/ ,tani nie jest
poprawa będzie na pewno, jeśli całkiem nie ustąpi to częściowo ..

i hulaj dotąd póki się da ,a skrzynkę może kiedyś sobie zmienisz, jak potrzeba będzie :d

kosiniak
06-04-07, 17:05
kurde normalnie jak bym wrozki sluchal :) pwoiedz mi kolego czy jak wymienie pzrewody i swiece w Volvo to mi pzrestana obroty falowac??

skolopendra
06-04-07, 17:13
kurde normalnie jak bym wrozki sluchal :) pwoiedz mi kolego czy jak wymienie pzrewody i swiece w Volvo to mi pzrestana obroty falowac??

myślę ze jak zmienisz na właściwą markę to na pewno :aloha:

kosiniak
06-04-07, 17:14
dzieki dzieki :P koniec OT