PDA

Zobacz pełną wersję : Witam!

Alek
30-07-11, 19:29
Mam problem z Hanią z silnikem 1.7 ctdi, otóż wczoraj przy wracaniu z pracy straciłem moc silnika czyli turbina przestała działać. Po krótkim postoju uruchamiając silnik i przejeżdżając kilka kilometrów dość agresywnie myśląc, że wygonie pająki z turbiny silnik, znów stracił moc oznajmiając się pomarańczową kotrolką (awarią silnika) co przedtem nie wystąpiło, a turbina z tego co zauważyłem raz pracuje a raz nie. Bardzo proszę Was o poradę.Czyżby turbina siadła? Czy może jakiś czujnik? A kontrolka cały czas świeci się na pomarańczowo.

mycek
30-07-11, 22:48
moze elektrozawor ? podlaczales komputer do auta? jaki jest kod bledu? musisz podac wiecej detali. tak to mozemy napisac ze silnik do wymiany :P

czyli podlacz komputer, odczytaj kod bledu, wklej go ponizej i na pewno postaramy sie pomoc ;)

pozdrawiam i witam nowego klubowicza :)

Alek
31-07-11, 16:30
Dzięki kolego, po niedzieli jestem umówiony z mechanikiem więc coś wiecej bede wiedział to napisze. Pozdraiwam Alek. :P

Alek
01-08-11, 21:18
Witam!
Byłem dzisiaj u mechanika i po podłączeniu do komputera wyświetlił się błąd o numerze P1237 wiec został skasowany, silnik i turbina pracują normalnie, tylko jak długo? Jeśli chodzi o numer tego błędu i za co on odpowiada to tak do końca o wszystkim nie wiem chyba ze ktoś z Was by mnie oświecił bym był bardzo wdzięczny.
Pozd. Alek:):P