PDA

Zobacz pełną wersję : głośne opony Pirelli

Maciek69
05-04-07, 10:43
Jeżdżę CIVIC-iem na oponach Pirelli P5000 Drago 195/50R15 + alufelgi i opony te są bardzo głośne. Mam prośbę do kolegów CIVIC-owców o poradę jakie opony według Waszych opinii i doświadczeń są najcichsze. Kiedyś jeździłem ASTRĄ na Kormoranach i pamiętam że też hałasowały. Pozdrawiam. Maciek

Lcfr
05-04-07, 10:51
Jeżdżę CIVIC-iem na oponach Pirelli P5000 Drago 195/50R15 + alufelgi i opony te są bardzo głośne. Mam prośbę do kolegów CIVIC-owców o poradę jakie opony według Waszych opinii i doświadczeń są najcichsze. Kiedyś jeździłem ASTRĄ na Kormoranach i pamiętam że też hałasowały. Pozdrawiam. Maciek

no pirelki są znane z tego ze sa dosc głosne i dosc twarde...
cichsze na pewno beda TOYO T1R i dunlop SP 01
to pisze na podstawie własnych obserwacji....

a co do głosnosci to przy tych obecnych temperaturach wiele opon jest głosniejszych niz powinno...
jest za zimno... jak sie ociepli to troszke przycichną...

ps. bardziej pasuje do innego dzilu wiec przenosze.

Dzida
05-04-07, 11:41
Ja mam Pirellki i są cichutkie (P3000), ale może faktycznie jest zbyt zimno... :)

Maciek69
05-04-07, 12:01
Dzięki za odpowiedzi. Jeden mój kolega wyraził zdanie, że to opony na Włochy, więc nie dziwota, że w zimne dni bieżnik twardnieje i "gra", to oczywiste, ale jednak oponki te słychać wyraźnie jak "grają" nawet w upalne dni. W każdym razie w przyszłości już nie kupię Pirelli, wypróbuję inne. Pozdro. Maciek