PDA

Zobacz pełną wersję : Jakie żarówki do świateł mijania w Hance?

masi0
28-07-11, 09:04
szukałem szukałem i nic nie znalazłem :) Jakie żarówki do świateł mijania polecacie?
A tak wogóle (wstyd przed Ryśkiem nie sprawdzałem :D) - co tam z przodu siedzi? H7? H1? :)

mrcn
28-07-11, 09:26
Tak, wstyd - masz na kloszu. H7/D2R, drogowe H1.

masi0
28-07-11, 09:27
Tak, wstyd - masz na kloszu. H7/D2R, drogowe H1.

no wstyd jak beret, przyznajde :D czyli wystarczy jakieś Norauto zaliczyc i kupiować, dzieki :)

TRAFO
28-07-11, 19:33
Niedawno było, zaglądnij tutaj:

http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?113326-Rodzaje-%BFar%F3wek-w-Civic-1-4.

A co do polecania to ja jeżdżę na Philipsach Longer Lifie-ach (czy jakoś tak) na mieście spisują się super, poza miastem tam gdzie nie ma latarni trochę gorzej ale jak dla mnie wystarczy, w razie czego dopalam drogowymi albo przeciwmgielnymi.

marcin001984
26-10-12, 01:06
Od ostatniego posta w tym temacie w sprawie żarówek pewnie ruszyło się coś do przodu. Ostatnio w radiu reklamują żarówki OSRAM Night Breaker.

Lucas.FK2
28-10-12, 13:41
Ostatnio w radiu reklamują żarówki OSRAM Night Breaker.
Mam takie żarówki tyle,że na H4. ładnie świecą bialym światlem,ale lepiej wybrać wersję night braker plus. Podobno są wytrzymalsze.

Brylant1
28-10-12, 13:49
Tex mam nightbreakery plus, jak narazie widze same plusy oby swiecily dlugo.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

marcin001984
23-10-13, 21:00
Jakiś czas temu kupiłem Osram night breaker plus za 60zł sztuka i to jeszcze po zniżkach z pracy i wytrzymały nie więcej jak 5 miesięcy. Najpierw padła jedna, po tygodniu druga. Coś tańszego polecacie?

bObOrObOl
23-10-13, 21:08
Ostatnio gdzieś przeleciała mi przed oczami reklama Nightbreaker Unlimited. Podobno jeszcze mocniejsze, już ich szukam :)

marcin001984
24-10-13, 01:01
Ostatnio gdzieś przeleciała mi przed oczami reklama Nightbreaker Unlimited. Podobno jeszcze mocniejsze, już ich szukam :)
Jak jeszcze mocniejsze to jeszcze szybciej padną...

kobert
24-10-13, 02:13
mam szwagra złotówe jezdzi fokusem,tam to sie zarowki wybitnie lubia palic,takie marketowe to byl czas ze codziennie zmienial. wymyslil taki patent ze zarowke h1 przerobil na h7 i od dawna ma spokoj. jakos ta blaszke podcial tak zeby pasowala do lampy. jesli macie taki problem ze to sie notorycznie pali to moze tak sprobowac. ja mam za krotko cifa zeby sie o tym przekonac :D

bObOrObOl
24-10-13, 03:47
Jak jeszcze mocniejsze to jeszcze szybciej padną...

Na obecnych najtbrejkerach jeżdżę już ok. roku.

Wysłane z mojego HTC One X przy użyciu Tapatalka

CMC
26-10-13, 08:53
w poprzednim aucie jeździłem na Osram Night Breaker Plus - polecam, ładnie świecą i wytrzymały długo, ale dlatego, że założyłem światła dzienne

pkobierecki
26-10-13, 09:51
A ja śmigam na byle jakich żarówkach kupionych na stacji i moim zdaniem świecą super. Jeżdżę jeszcze regularnie dwoma innymi nowymi autami z ksenonami i jednym z halogenami (więc mam porównanie do fabrycznych dobrych lamp) i Hania nie świeci na tych żarówkach gorzej. Nie czuję dyskomfortu braku światła po przesiadce z tamtych aut. Też kombinowałem z żarówkami ale znajomy mechanik powiedział żebym olał te super żarówki i kupił sobie najzwyklejsze na stacji za parę zeta i będzie dobrze :) Potwierdzam :)

kobert
26-10-13, 15:48
A ja śmigam na byle jakich żarówkach kupionych na stacji i moim zdaniem świecą super. Jeżdżę jeszcze regularnie dwoma innymi nowymi autami z ksenonami i jednym z halogenami (więc mam porównanie do fabrycznych dobrych lamp) i Hania nie świeci na tych żarówkach gorzej. Nie czuję dyskomfortu braku światła po przesiadce z tamtych aut. Też kombinowałem z żarówkami ale znajomy mechanik powiedział żebym olał te super żarówki i kupił sobie najzwyklejsze na stacji za parę zeta i będzie dobrze :) Potwierdzam :)
tez moge potwierdzic taki sposob u siebie,kupilem zarowke w sklepie (nie markecie) za 10zl ale ja jezdze dopiero z miesiac to zaden okres proby