Zobacz pełną wersję : Stuki i puki w zawieszeniu MB2 98r....!!!
michalbania1
28-07-11, 06:27
Witam... mam pytanie zwiazane z zawieszeniem w MB2 jezdze nia od poczatku kwietnia zrobilem 7.5tys i zaczelo cos wczoraj pukac w zawieszeniu. Co to moze byc> podejrzewam ze to ktores z elementow gumowo-metalowych zawieszenia... Czy jest mozliwosc wymiany tylko tych elementow cze tzreeba caly wahacz???
Możesz wymienić same elementy gumowo-metalowe.
martin1988
01-08-11, 13:27
Puki dochodzą z przodu czy z tyłu? Kolega wyżej ma rację - zacznij od metalo-gumek... U mnie gdy zaczęło pukać z przodu, do wymiany były sworznie wahaczy górnych...:)
A tak przy okazji, zapytam: czy możliwe aby stuki z tyłu były spowodowane "sparciałymi"/"wykruszonymi" poduszkami pod amortyzatorami? Stuki dochodzą właśnie z tych okolic...:confused:
Puki dochodzą z przodu czy z tyłu? Kolega wyżej ma rację - zacznij od metalo-gumek... U mnie gdy zaczęło pukać z przodu, do wymiany były sworznie wahaczy górnych...:)
A tak przy okazji, zapytam: czy możliwe aby stuki z tyłu były spowodowane "sparciałymi"/"wykruszonymi" poduszkami pod amortyzatorami? Stuki dochodzą właśnie z tych okolic...:confused:
chodzi Ci o te odboje które siedza pod osłona amortyzatora na jego trzpieniu? jesli tak to mogą być tym spowodowane jesli masz to wywalone
martin1988
05-08-11, 12:26
Dokładnie tak, chodzi o te odboje :) Trzeba będzie w takim razie zdjąć amorki i zbadać sprawę. Dzięki Boniek87:D
Moim zdaniem to nie ma nic do rzeczy. To sa ograniczniki amora by nie dobil do konca.