PDA

Zobacz pełną wersję : EG3 przeciek!

wuPiotrek
26-07-11, 23:11
Witam!

Mianowicie mam problem z przeciekającą eg3. Woda zalewa mi bagaźnik i spływa na tylna kanape, wszystko tam mialem kompletnie zgnojone. Czy to może być wina szyberdachu? Szyberdach musi być szczelny na styku z dachem czy są tam jakieś odpływy? Może te odpływy sie zatkały? Woda leci po prawym tylnim pasie bezpieczeństwa i wypływa również spod plastików w bagaźniku.

Z góry dzięki za odpowiedź.

Whiplash
26-07-11, 23:38
przypadlosc hanek, jak leci po pasach to popekala ci na laczeniu dachu z blotnikiem :) sciagasz relingi ( te czarne maskownice czyscisz wszystko dobrze w tych rowkach a potem do dych rowkow mase uszczelniajaca kladziesz, jak sciagniesz te czarne listwy to bedziesz widzaial pekniecia

wuPiotrek
15-08-11, 11:59
ok dzieki wielkie, dam znac jak efekty :)

pilcu19
16-08-11, 23:08
U mnie w EG4 było tak, że wyskoczyły węże odpływu z szyberdachu, które mają ujście na błotniku pod zderzakiem.

wuPiotrek
18-08-11, 21:56
a skad one wyskoczyly? z króćca pod tapicerką dachu? sprawdzałem pod tymi listwami i nie widać znacznych pęknięć, a woda leje sie jak zła..

zdejme chyba tapicerke i obadam co tam jest nie tak, z reszta szyber tez mam do wymiany.

pilcu19
19-08-11, 00:04
Nie wyskoczyły z króćca pod podsufitką tylko pod lampą jest ujście w błotniku, które zobaczysz jak ściągniesz tylny zderzak.

Whiplash
19-08-11, 07:11
dobra a od czego mam mokry chodnik za siedszeniem kierowcy ??

PlushaQ
19-08-11, 11:37
dobra a od czego mam mokry chodnik za siedszeniem kierowcy ??

Brzmi jak dziura w budzie… zajrzyj pod spód.