Zobacz pełną wersję : d16z6 vs d16y7
niestety niemam czasu na szukanie, być może to juz było ale mam dać szybką odpowiedż dlatego pytam wprost: co lepsze, przepustnica i wtryski od d16y7 czy ten sam zestawik ale od d16z6????
a no z tego pośpiechu zapomniałem dopisac : silnik d15b7 ;)
a mi chodziło - co chcesz osiągnąć.
Wtryski bez sensu bo mocy Ci to nie podniesie - nie wiem czy masz wtryski 240 czy 190. Tak czy siak albo bedzie tak samo albo Ci zaleje silnik. A przepustnica to słaby mod bez ogarnięcia całego dolotu (łącznie z kolektorem), wydechu i strojenia.
ja ogólnie kupuje cały kolektor od d16z6 i mam do wyboru przepustnice i wtryski. Zostaja z6 lub też zamiana na y7. a dolot w miare ogarniety bo jest power rura ze stożkiem i doprowadzenie zimnego powietrza ze zderzaka..
ja ogólnie kupuje cały kolektor od d16z6 i mam do wyboru przepustnice i wtryski. Zostaja z6 lub też zamiana na y7. a dolot w miare ogarniety bo jest power rura ze stożkiem i doprowadzenie zimnego powietrza ze zderzaka..
Wtryski zostaw z d15b7.
Starstruck
26-07-11, 21:56
Z Z6 lepsza, bo przepustnica jest pozioma, a nie pionowa jak w Y7. W sumie jak masz D15B7 to wsadzanie jakichkolwiek gratów (oprócz mini me) z D16Z6 jest mało opłacalne. Stosunek przyrost/cena jest niekorzystny :)
przepustnica tu i tu bedzie pozioma bo przpustnica jest na ssaku :) w z6 jest poziomo temu przpustnica jest poziomo umieszczona :) w y7 jest pionowo ssak temu przpustnica jest pionowo :cool:
przepustnica tu i tu bedzie pozioma bo przpustnica jest na ssaku :) w z6 jest poziomo temu przpustnica jest poziomo umieszczona :) w y7 jest pionowo ssak temu przpustnica jest pionowo :cool:
fakt, ale zupełnie inne mocowanie linki gazu - inne jest to słoneczko, kółko do którego się mocuje linkę.
dlatego jak mial pionowa to bedzie mu lepiej miec od y7 niz od z6 , no ale nie wazne :) - pisze bo to odemnie ma zamiar kupic i mam to i to, co mu pasuje to mu dam tylko wydaje mi sie ze lepiej bedzie przpustnica od y7 ;)
juz postanowione, biorę komplet z6 :P
dlatego jak mial pionowa to bedzie mu lepiej miec od y7 niz od z6 , no ale nie wazne :) - pisze bo to odemnie ma zamiar kupic i mam to i to, co mu pasuje to mu dam tylko wydaje mi sie ze lepiej bedzie przpustnica od y7 ;)
No właśnie nie....
Ma d15b7 ktory ma ssaka jak d16z6. Lepiej od d16z6.
No właśnie nie....
Ma d15b7 ktory ma ssaka jak d16z6. Lepiej od d16z6.
i o to chodzi :P