Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Climate Control do EG5

ZAKi
10-05-05, 15:31
Witam serdecznie !
Ostatnio zakupiłem sobie do autka coś takiego: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=7972858271&category=33545&sspagename=WDVW

Pytanie czy ktoś z Was ma takie coś w swoim EG ? I czy będzie to działać w moim EG5 ?

elmer
10-05-05, 15:49
Da sie zalozyc, ale trzeba cos tam przerabiac, widzialem na jakims US forum. Poszukam i zapodam linka.

[ Dodano: 10 Maj 2005, 15:50 ]
http://www.clubcivicquebec.com/site/technical/Cosmetic/005.html

LIO
10-05-05, 16:19
poza szata graficzna, to czyms to sie rózni ?

ZAKi
10-05-05, 17:58
Dzieki elmer za linka. Z tego co przeczytałem to tam tylko pisze jak zmienić przedni panel a dokładnie nakładki na których jest skala temp. i ikonki. Ja notomiast mam cały moduł (jeszcze w usa), i pytam czy po wstawieniu całego tego ustrojstwa bedzie działać w trybie "plug and play" :D czy trzeba coś więcej rzeźbić ?

LIO: różni sie np. tym że wiatrak nie ma 4 ustawień tak jak to jest normalnie tylko masz plynną regulację obrotów silnika nawiewu lub funkcję auto no i najważniejsze, że w kabinie masz temp. taką jak ustawisz w przeciwieństwie do ustawień "na oko" :wink:

Fixus
10-05-05, 21:28
Do prawdziwej automatycznej klimy bedziesz potrzebował jeszcze czujnika temperatury we wnętrzu oraz czujnika nasłonecznienia. Dowiedz się przed zakupem czy to jest /lub w ogóle było/ a jak nie to hmm... wystarczy wymienić sam panel, bo innego efektu raczej nie będzie.

kenny
10-05-05, 21:31
Już widze jak skala temp. na tym suwaku będzie pokrywać sie z rzeczywistościa :D
O co chodzi z AUTO? Co to robi? ;) Bez czujników nic nie da.

Tomo
10-05-05, 21:50
Za chiny tego nie zamontujesz... Z pewnoscia do kompletu brakuje ponad 10 elementow ktorych nie widac z zewnatrz. Ten system nawiewów różni się od standardowego w 90% więc jak jeszcze nie zapłaciłeś za To to sie wycowaj czym prędzęj :)

elmer
11-05-05, 00:12
Stary, jak sobie sam zrobisz sterowanie elektroniczne nawiewami albo kupisz centralke z JDM Civica, to bedzie dzialac wszystko. A tak mozesz zmienic tylko "szate graficzna". Dla mnie przede wszystkim fajny jest kolor podswietlenia.

Tomo
11-05-05, 11:23
a widziales jak to wyglada od tylu?

Stawam browar ze nawet sie nie da przykrecic

ZAKi
11-05-05, 19:23
Dużo szukałem ale prawie nic nie znalazłem w tym temacie. Dowiedziałem się tylko, że sterowanie temp nie jest przez linkę tylko jest przekazywane elektronicznie na serwo. Czujników żadnych nie dostałem. Głównie zakupiłem to dla pstryczka klimy którego nigdzie nie mogę dostać ale pomyślałem, że byłby wypas jakby się to udało uruchomić w moim aucie. Na aukcji pisze że pasuje do wszystkich modeli 92-95 sedan/hatch LX/EX. Jak już będę to miał w rękach to pokaże to chłopakom z ASO Hondy, może oni coś wymyślą.

A tutaj można to obejrzeć z każdej (prawie) strony: http://pg.photos.yahoo.com/ph/jdm_jdm_parts/album?.dir=/307d

Tomo
12-05-05, 15:44
tak jak pisalem... Musisz dokupic jeszcze duzo czesci.

Szukaj opisu takiej modyfikacji na www.honda-tech.com