Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : podniesc moc w d16z6 ? porady

Grzesiek_Devil_
25-07-11, 21:01
Koledzy możecie mnie sprostować , poprawić itp. mam d16z6 i chciałbym troszkę go wzmocnić. Rozumiem zapewne dolot dedykowany najlepiej parówa? , wydech przelotowy najlepiej 2 cale? co jeszcze ? co można dołożyć, założyc żeby autko hulało lepiej ? swapy i turbo odpada. Czy jeżeli zmienię dolot , wydech to pasowało by zrobić strojenie? proszę o porady :)

reaktor
25-07-11, 21:33
kompresor

pozatym było milion razy

dolot ,wydech, skrzynia hybrydowa

Grzesiek_Devil_
25-07-11, 21:43
a zamach jaki do mojego silnika oraz regulowane kolko ?

lozek
25-07-11, 21:45
a zamach jaki do mojego silnika oraz regulowane kolko ?

Fidanza około 4kg albo odchudzony seryjny na 4,5kg.

regulowane kółko nie wiele da. Żeby je dobrze ustawic już trzeba jechac na hamownie i testować ustawienia.

Grzesiek_Devil_
25-07-11, 21:58
tak teoretycznie dobry wydech na 2", dolot oraz lekki zamach ile moga mniej wiecej podniesc mocy w zdrowym silniku ? czy strojenie silnika tez podnosi jego moc ?

lozek
25-07-11, 22:04
tak teoretycznie dobry wydech na 2", dolot oraz lekki zamach ile moga mniej wiecej podniesc mocy w zdrowym silniku ? czy strojenie silnika tez podnosi jego moc ?

lekki zamach i skrzynia nie podnoszą mocy a po prostu zmniejszają starty mocy na kołach.

Tak strojenie podnosi moc.

Grzesiek_Devil_
25-07-11, 22:11
czyli co zyskam jezeli zaloze fidanza 3,4 kg ktore jest do d serii ? na seryjna skrzynie ?

krisii
25-07-11, 22:13
I jak to padało na naszym forum już nie raz stwierdzenie:
"-Chcesz czuć ,że to lepiej jedzie
- No :D
- Zacznij od skrzyni."
Do tego możesz wrzucić kolektor 4-2-1.
Do prężyć silnik ect.
KASA+CZAS+UMIEJĘTNOŚCI I MOŻESZ 156 KM TAK JAK KOLEGA MAJSON(?) WYŁUSKAĆ.

Grzesiek_Devil_
25-07-11, 22:14
czyli mam rozumieć ze strojenie w ogóle podnosi moc? np: jeżeli nic bym nie zmieniał a dal do strojenia? czy musi być jakaś modyfikacja?

a teraz seryjny kolektor jest jai w d16z6 ?

majson
25-07-11, 22:17
I MOŻESZ 156 KM TAK JAK KOLEGA MAJSON(?) WYŁUSKAĆ
Tak to ja :)
Mozna wiele wszystko zalezy od fantazji i oczywiscie od $$$
Popatrz na projekty silnikow np na strojenia.pl i wybierz cos dla siebie i swojego budzetu i daz do celu ale przy wiekszych modyfikacjach konieczne strojenie:)

krisii
09-08-11, 18:05
Odgrzewam kotleta.

Jaki ostrzejszy wałek można wsadzić do Z6?

billiejoe
09-08-11, 18:12
comp cams 59300:confused:

lozek
09-08-11, 20:35
Odgrzewam kotleta.

Jaki ostrzejszy wałek można wsadzić do Z6?

Kryśka litości... Zadajesz pytanie na które masz miliard odpowiedzi i tu i w google'ach. MOŻESZ to zrobic wszystko z tym silnikiem, wystarczy kasa.

Szukaj proszę a nie tylko idziesz na łatwiznę, która nie zawsze się sprawdzi.

Tak samo pytasz o ostrzejszy wałek a nie mówisz co chcesz uzyskać, jak doprężysz silnik ( bo na seryjnym silniku to meeega głupota wkładać ostrzejszy wałek), za jaką kase, czy ma być dużo ostrzejszy itd.