Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Toyo kontra Yokohama???

kosiniak
10-05-05, 15:13
co byscie polecili Toyo proxes T1-R czy moze Yokohama (A539 lub c.drive), chodzi o opony dobre na cwiattke, a moze macie jakies inne pomysły cos tanszego np Kumho czy cos innego??? Ewentualnie czym sie kierowac przy wyborze opony jakie ma miec parametry itp???
Prosze o pomoc i z gory dziekuje, pozdrawiam.

przemir
10-05-05, 16:12
na cwiartke to moim zadna z w/w nie bedzie super - ja jezdze na T1R ale jak bym mial $$$ to bez wahania bym wzioł np Toyo R888 albo Yokohama Advan A048 albo jakies Nitto

a jezeli jazdy na codzien + troche wyscigow to ja bym patrzyl ktore lepsze sa na mokrym, wilgotnym /tez mialem taki dylemat - i dogadalem sie z Toyo wiec chwale Toyo :D /

ps. na jakich oponach jezdzi ARTX ?
ja wiem ze wyscig ja na dunlopach sportach vs TypeR na Toyo T1S to jak wyscig FWD z AWD? wyskakiwal na starcie jak glupi - teraz juz tak nie bedzie :twisted:

boomer
10-05-05, 16:19
Na cwiartke to moze cos takiego http://www.bfgoodrichtires.com/bfgapp/catalog/tires/gforcetadragradial.jsp ?

kosiniak
10-05-05, 16:57
ARTX jezdi na Yokohama A539, oczywiscie maja to tez byc opony do codziennej jazdy moze troche z ta cwiartka przesadzilem :D , chodzi o to by nie palily sie na starcie :grin:

przemir
10-05-05, 17:13
chodzi o to by nie palily sie na starcie :grin:
ale tu tez duzo ma do powiedzenie tzw "łacznik" bo i slika rozgrzanego mozna spalic co mi sie udalo rok temu na modlinie po starcie

poczytaj TU.str.pl (http://www.streetracing.pl/forum/viewtopic.php?t=20916) moze to Ci cos pomoze - ja od poniedzialku jak juz autko przestanie byc dragowe to bede jezdzil codzien na T1S na 17" jak juz pisalem porowanie z Dunlopami SP sport czy Michelin Piolot Sport - zadne bo TOYKi wg mnie kalse wyzej - na Yoko nie jezdzilem
cena chyba tez jest wazna wiec moze BFG Profiler cos tam - ja o nich myslalem - napewno boje sie Uniroyalow i jakis innych tego typu

hosi
10-05-05, 17:59
Czy jest istotna różnica między Toyo T1R i T1S ?

przemir
10-05-05, 18:07
jak z kazdym modelem po liftingu teoretycznie powien byc lepszy /bo T1R to nastepca T1S/- dupo hamownia ja tego nie stwierdze

hosi
10-05-05, 18:16
Aha, no qrde generalnie to wypas oponki tylko odstrasza mnie obiegowa opinia o ich stosunkowo krótkiej żywotności. Jakie jest Wasze zdanie?

kosiniak
10-05-05, 18:41
a moze Kumho, opona przeceniona z ponad 600pln na 350pln??
no i z jakim indeksem predkosci powinny byc, V czy moze W,H????

hosi
10-05-05, 18:56
no i z jakim indeksem predkosci powinny byc, V czy moze W,H????
Myslę że V Ci spokojnie wystarczy, no chyba że jeździsz szybciej niż 240km/h ;)

przemir
10-05-05, 19:56
wszystko co dobre szybko sie konczy nie tyczy sie to tylko TOYO

jinjet
10-05-05, 22:15
apropo rozmiaru o ktory pytasz to lepiej biez 205 zawsze trudnej spalic co by to nie bylo. a co ci bazar polecil? jakie dal ci ceny?? moze byc na PW

kosiniak
10-05-05, 23:29
czekam na info do jutra :)

MartinS
11-05-05, 08:32
kosiniak KUMHO :D takie jak moje :) toyo rzeczywiscie szybko sie konczą.....

hosi
11-05-05, 11:39
Goodyear Eagle F1 GS-D3 są wypasione. Nawet podobne do T1S wyglądem i cenowo ;)
http://www.goodyear.pl/services/tyreguide/feat_eagle_f1_gsd3.html

PAT
11-05-05, 13:30
bardzo szybko ja mamod 2 tygodni i wczoraj sobie troszke polatalem i juz widze strate na biezniku :) ale pamietam cudowne opony yoko A520 mieciutkie ale scieraja sie przepotwornie szybko, jeden sezon szybkich wyscigow to 3 komplety opon...ale mam Toyo i jestem bardzo happy.

itr
11-05-05, 16:20
co byscie polecili Toyo proxes T1-R czy moze Yokohama (A539 lub c.drive), chodzi o opony dobre na cwiattke, a moze macie jakies inne pomysły cos tanszego np Kumho czy cos innego??? Ewentualnie czym sie kierowac przy wyborze opony jakie ma miec parametry itp???
Prosze o pomoc i z gory dziekuje, pozdrawiam.

testowalem obie opony dosc ostro na integrze

Yoko 539 - bardzo dobre trzymanie boczne, niestety piszczy i srednia na deszcz
Toyo -T1-R - nieco twardsza, bardzo fajna, na deszczu daje nieco lepiej rade, na zakretach troche bardziej puszczaja na zakretach ale wybralbym zdecydowanie toyo

osobiscie lubie ultra twarde opony - bridgestone potenza s03 :)

Adam R.
24-04-06, 21:46
nie chce zakladac nowego wiec:

czy A539 maja rancik ochornny felgi :?:

havok
24-04-06, 21:54
czy A539 maja rancik ochornny felgi

Mają.

Adam R.
24-04-06, 22:00
czy A539 maja rancik ochornny felgi

Mają.to w takim razie w srode jade po te boby do testow