Zobacz pełną wersję : Czy sedan posiada z tyłu belke poprzeczną?
Witam
Kupiłem niedawno h. civic sedan z 2004r. i wczoraj zauważyłem, że za tylnym zderzakiem nie ma belki poprzecznej tak zwanej strefy zgniotu. Czy ktoś się orientuje albo może sprawdzić czy ta belka powinna tam być? Z góry dzięki za odp. :)
Jeżeli chodzi Ci o belkę zaraz pod zderzakiem, na ktorej jest dodatkowo założona pianka, to powinna być. W coupe jest, to czemu w bliźniaczym sedanie miałoby nie być ;)
napewno powinna byc w sedanie :) wiec masz cos kombinowany tył, sciagaj zderzak i ogladaj auto jezeli zauwazysz ze bylo uderzone i nie chcesz miec takiego auta to wal do sprzedajacego o oddanie kasy jak nie to strasz go sadem bo masz do tego prawo.
p.s ewentualnie mozesz zasiegnac rady rzeczoznawcy zeby to ogladnal i wydal stosowna opinie.
Dzwoniłem dzisiaj do gościa od którego kupiłem i powiedział, że załatwi mi tą belkę... Ja patrzyłem z pod podwozia i rama była nie ruszana ale belka pewnie była zgięta to ją wyrzucili a nowej nie byli łaskaw złożyć...