PDA

Zobacz pełn± wersję : Trzeszczenie drzwi

llukas
02-04-07, 22:40
Witam. Mam do Was pytanko. Od paru dni jak jadę po nierównej drodze to trzeszczy mi co¶ w drzwiach prawych. Rozkręciłem je i nic tam się nie rozkręciło. Zauważyłem ze jak walne lekko w drzwi od dołu to tak jak by co¶ wpadało w drgania :/ Mam zamiar je wygłuszyć matami. Tylko nie wiem czy to zlikwiduje.Spotkali¶cie sie z czym¶ takim?
Dzieki za odpowiedzi
Pozdro
Łukasz

MacK
03-04-07, 08:32
wyrobione sworznie w zawiasach

woytaz
03-04-07, 10:07
jest jeszcze opcja ze te 2 dlugie "druty" ktore ida do klamki i zamka drgaja i ocieraja o blache, jak wygluszysz to nie bedzie problemu

otis
03-04-07, 15:16
Jest jeszcze jedno... Plastik tapicerki drzwi trze o plasti kokpitu. To też daje takie dziwne trzeszczenie. Spróbuj dokręcić ¶róbkę mocuj±c± plastik do drzwi.

skolopendra
03-04-07, 15:20
Mam zamiar je wygłuszyć matami. Tylko nie wiem czy to zlikwiduje.Spotkali¶cie sie z czym¶ takim?

znajomy stosował ,kupił na allegro
ponoć pomogło ;)

llukas
03-04-07, 18:21
Jest jeszcze jedno... Plastik tapicerki drzwi trze o plasti kokpitu. To też daje takie dziwne trzeszczenie. Spróbuj dokręcić ¶róbkę mocuj±c± plastik do drzwi.

Spinki wymieniłem wszystkie na nowe żeby dobrze trzymały ale faktycznie ta ¶rubka plastikowa mało trzyma bo wyrobił sie gwint. Nic mam juz maty więc zaraz po ¶więtach zabiorę sie do wygłuszenia drzwi.
Dzięki za pomoc.
Pozdro
Łukasz

otis
04-04-07, 12:09
Ja t± plastikow± ¶rubkę zast±piłem mmetalow± o troszkę poważniejszym gwincie. Trzyma dużo lepiej, efekt pozytywny, a pracy na 2 minuty :))