PDA

Zobacz pełną wersję : Co zagra tak jak SinusLive SL-160?

kenny
02-04-07, 20:23
Dziś byłem w jednym salonie CA i miałem okazję posłuchać kilka zestawów. O dziwo najlepszym dla mojego ucha okazał sie SinusLive SL-160. Ma głęboki, pełny, delikatny dźwięk. Nie ma wyraźnego dołu, środka, czy góry. Wszystko jest dla mnie wyważone i ok. Ale jednak nie wszystko. Głośniki te mają głębokość montażu niestety aż 70mm co przeszkadza w dobrym ich zamontowaniu. Albo szyba będzie zahaczać, albo jeśli się da grubsze dystanse to będzie trzeba ciąć tapicerkę, a ani jedno, ani drugie mi się nie uśmiecha.

Sinusy porównywałem z:
- PowerBass ES-6C - dźwięk jakby papierowy, bez głębi,
- Infiniti kappa - najlepsza sprawność, ale trochę mało dołu,
- Audio System Pro - nawet dawały radę, ale mało dołu,
- Hertze ESK - tweetery można używać na torturach!!!,
- jakieś Morele - jakieś bez wyrazu,
- Kick'sy, DLSy i jeszcze kilka innych, to tu brakowało to tam, generalnie bez rewelacji.

Nie jestem specjalistą, ale po prostu stwierdzam to co moje uszy słyszały. Odsłuch był na ścianie odsłuchowej, więc jakością to nie grzeszyło, ale było słyszeć wyraźną różnicę.
Moje pytanie do Was, skoro nie wsadzę do HB 6gen. sinusów, to co zagra równie miękko i ładnie? Oczywiście w przyzwoitych pieniądzach do ok 500zł.

_Qba_
02-04-07, 20:30
polecam sinuslive slf-160. z serii FLAT. sa plaskie, maja magnes z przodu. na poczatku tez podszedlem z pewnym dystansem :D

mam u siebie, graja ladnie ;)

kenny
02-04-07, 20:31
sinuslive slf-160. z serii FLAT
te też słuchałem, lecz znacznie odbiegają od SL

_Qba_
02-04-07, 20:35
widze, ze jest jakas nowa wersja slf-165 z nowymi tweeterami juz. moze je troche poprawili.

ja generalnie jestem z nich zadowolny

eVok
02-04-07, 20:41
Moje pytanie do Was, skoro nie wsadzę do HB 6gen. sinusów, to co zagra równie miękko i ładnie? Oczywiście w przyzwoitych pieniądzach do ok 500zł.

nie grzej się,zaczekaj do środy ;)

ppm702
02-04-07, 21:50
ojciec dobrze gada, poczekaj i posłuchaj Vify

Rikoo
03-04-07, 00:01
no posluchaj i daj mi znac :d