Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Felgi, szyby i inne rzeczy.

ChriS
23-07-11, 12:14
Po zakupie samochodu każdy chce zrobić coś aby jego samochód był unikatowy. Z tym problemem zmierzam się teraz ja.
Dlatego proszę Was o jakieś rady ( i tak zrobię po swojemu ) ale co kilka głów to nie jedna i może komuś przyjdzie coś do głowy.
Chce pomalować te felgi ( żółte takie oczoje**e ? )
Pomalować plastikowe listwy na kolor samochodu.
Obniżać nie chce w tym momencie.

Może wy macie jakieś pomysły ? z góry dziękuje za wszystkie pomysły.

Kwapcio23
24-07-11, 00:00
Ciężko mi nie napisać, że temat... Taki sobie, bo mody są po to, aby zrobić coś w swoim guście, żeby samochód stał się wyjątkowy w pewien sposób. A pytanie ludzi o to co zrobić, to albo brak pomysłów (więc po co coś grzebać w ogóle??), albo modzenie, żeby być fajnym.;) Pewnie odbierzesz to jako "pojechanie Ci", trudno, możesz mnie znielubić.:p
Co do Twoich pomysłów, ja bym tych felg nie malował. Poza tym bez obniżenia taka felga, jeszcze na balonowej oponie pomalowana będzie wyglądać komicznie.:/ Sam mam takie sobie felgi, pomysły były, ale stanęło na tym, że nie będę z Hondy Calibry robił:cool:

RazoR91
24-07-11, 00:13
Kolega wyżej dobze mówi, poszperaj w tematach opisanych Hond uzytkowników tego forum. Wierz lub nie, ale ja znalazłem tu odpowiedni kierunek modów.
Jesli juz chcesz pytać innych o pomysły/rady to raczej juz do twoich modów zrodzonych w twojej głowie :). Możemy tylko doradzić :D
Wiec jak juz chesz porad to "pakiet standard" czyli grill i swiatła a'la TypeR. Nie chcesz obniżać to kup dokładki. Co do malowania felg w zółty kolor... jak tak pomalujesz to jeszcze lamki chinkowe w środku i juz prawie będzie Calibra. Akurat kolor felg w sumie mi pasuja do kolou, no ale o gustach sie nie dyskutuje ;)

PS. Jakie są rozmiary tych opon bo strasznie terenowo wygląda twoja Honda

ChriS
24-07-11, 16:34
Wiadomo że chce go zrobić według swojego gustu, lecz czasami ktoś podpowie fajny pomysł.

Opony 195/65 wiem że są za wysokie, lecz poprzedni właściciel takie kupił i są w dobrym stanie, a na chwile obecną chce zmienić inne rzeczy. A oponami zajmę się gdy będą w złym stanie i przybędą fundusze na to.

Felgi chciałem pomalować bo odchodzi lakier i szkoda je tak zostawić.

14 sierpnia idzie do malowania ( poprawki lakiernicze + malowanie listew plastikowych, klamki, lusterek, pozbycie się napisu "Honda" i "1.4 "

Dziękuje za opinie i pomysły nawet te negatywne :)

augustflacha
24-07-11, 17:02
witamy nową Hanię w Czewie:)
lampy type r muszą być, auto dostaje pazurrr...

RazoR91
24-07-11, 17:06
Felgi chciałem pomalować bo odchodzi lakier i szkoda je tak zostawić.
Poproś o Virtual Tuining które jest na forum, chyba ze się znasz na Photoshopie lub Twój znajomy się zna. Pokolorujesz sobie felgi w dowolny kolor i wtedy edziesz miał namiastkę widoku w "realu". Jak dla mnie to kolor taki sam jak jest lub gunmetal, czarne alnie nie takie oczoyebne, widziałem kilka razy EJ2 czyli coupe Vgen i miała pomaańczowe i to fajnie się zgrywało z kolorem czarnej budy.

ChriS
24-07-11, 17:20
witamy nową Hanię w Czewie:)
lampy type r muszą być, auto dostaje pazurrr...

Tylko jest mały problem, bo ostatnio czyściłem lampy papierem wodnym + tempo i okazało się ze jedna jest brudna od środka. Odkręciłem zderzak i wyciągłem lampę i okazało się że ma dziure od środka. Zakleiłem i teraz gdybym chciał coś z nią zrobić to może być problem ( nie znam się na tyle żeby samemu to zrobić ).

RazoR91
24-07-11, 18:04
Skoro sam nie dasz rady to kilka osób sięznajdzie kto juz przerabiał ten temat z lampami i mogą ogarnąc Twoje :)

ChriS
24-07-11, 18:10
To jeśli ktoś by umiał to zrobić i był z okolic Częstochowy to proszę o kontakt PW :)

Lucas.FK2
25-07-11, 02:00
W ogóle to zmień sobie opony na niższy profil to już bedzie lepiej. 50/55 bo teraz wygląda na nich okropnie jak polonez. Zdejmij ten lipny emblemat 1.4 i "Honda". Pomaluj ramkę grilla w kolor nadwozia i znowu Zdejmij te spiździałe chrom ramki na rejestrację. I gleba musi być grana.

ChriS
25-07-11, 12:26
W poście wyżej pisałem że emblematy "honda" i "1.4" będą wyrzucane podczas poprawek lakierniczych.
Tylko jeśli w moich planach jest przyciemnienie kierunkowskazu na lampie tylniej i bocznego, zrobienie lamp przednich a'la TypeR. To jedynie felgi zostaną jasne, to grill i te ramki by pasowały:)