Zobacz pełną wersję : Dym z koła...
Witam,
dziś zauważyłem ten problem. W pewnym momencie zobaczyłem , że z przedniego lewego koła na postoju na światłach leci biały dymek... Na postoju okazało się, że felga jest gorąca, tarcza gorąca, klocki gorące, guma gorąca i śmierdzi spalenizną. Coś jakby tam się ocierało.
No i teraz zastanawiam się co to było i jak to sprawdzić. Pierwsze pomysły to nie odbijające tłoczki , albo zaciski do wymiany.
Jak myślicie? Co to jeszcze mogłoby być?
tloczki nie odbily i zagotowalo plyn co spowodowalo jeszcze silniejsze zacisniecie sie klockow na tarczy, chyba klania sie zestaw naprawczy zacisku
tloczki nie odbily i zagotowalo plyn co spowodowalo jeszcze silniejsze zacisniecie sie klockow na tarczy, chyba klania sie zestaw naprawczy zacisku
to żes dojebał.....
umarłem
jak by płyn się zagotował to nigdzie byś nie pojechał
Witam,
tarcza gorąca, klocki gorące,
O' rly ?? Faktycznie podczas jazdy niezwykły fenomen
podnies auto na lewarek i sprawdz jaki jest opor i czy faktycznie tłoczek nie odskakuje , obcierać zawsze troche bedzie ale powinienes byc w stanie obrocic kołem 2 palcami
Moze nie odbił tłoczek, moze klocek sie zakleszczył na prowadnicy, a moze cos innego.
Ściągnij kolo, zacisk, klocki i sprawdz...
to żes dojebał.....
umarłem
jak by płyn się zagotował to nigdzie byś nie pojechał
O' rly ?? Faktycznie podczas jazdy niezwykły fenomen
podnies auto na lewarek i sprawdz jaki jest opor i czy faktycznie tłoczek nie odskakuje , obcierać zawsze troche bedzie ale powinienes byc w stanie obrocic kołem 2 palcami
Człeniu , jak masz się tak wypowiadać, to daruj sobie. Skoro mówie GORĄCE tzn. nie naturalnie ciepłe, tylko gorące w porównaniu do drugiego koła.
Dzisiaj pójdzie w góre i sprawdze, wczoraj tak na gorąco napisałem, żeby wiedzieć na co jeszcze zwrócić uwagę.
nie ma co sprawdzac tylko od razu rozbierać i czyścić albo zestaw naprawczy
No koło właściwie ani drgnie. Prawe git, 2 palcami leci jak szalone - lewe dwiema rękami ledwo idzie :p
czyli wiesz juz co go boli tloczek
zaciski idą do wymiany ;p