PDA

Zobacz pełną wersję : Dym z koła...

Sosik5
22-07-11, 22:44
Witam,
dziś zauważyłem ten problem. W pewnym momencie zobaczyłem , że z przedniego lewego koła na postoju na światłach leci biały dymek... Na postoju okazało się, że felga jest gorąca, tarcza gorąca, klocki gorące, guma gorąca i śmierdzi spalenizną. Coś jakby tam się ocierało.

No i teraz zastanawiam się co to było i jak to sprawdzić. Pierwsze pomysły to nie odbijające tłoczki , albo zaciski do wymiany.

Jak myślicie? Co to jeszcze mogłoby być?

Whiplash
22-07-11, 23:04
tloczki nie odbily i zagotowalo plyn co spowodowalo jeszcze silniejsze zacisniecie sie klockow na tarczy, chyba klania sie zestaw naprawczy zacisku

reaktor
23-07-11, 01:08
tloczki nie odbily i zagotowalo plyn co spowodowalo jeszcze silniejsze zacisniecie sie klockow na tarczy, chyba klania sie zestaw naprawczy zacisku

to żes dojebał.....
umarłem

jak by płyn się zagotował to nigdzie byś nie pojechał

Witam,
tarcza gorąca, klocki gorące,

O' rly ?? Faktycznie podczas jazdy niezwykły fenomen

podnies auto na lewarek i sprawdz jaki jest opor i czy faktycznie tłoczek nie odskakuje , obcierać zawsze troche bedzie ale powinienes byc w stanie obrocic kołem 2 palcami

Furious
23-07-11, 08:00
Moze nie odbił tłoczek, moze klocek sie zakleszczył na prowadnicy, a moze cos innego.
Ściągnij kolo, zacisk, klocki i sprawdz...

Sosik5
23-07-11, 09:16
to żes dojebał.....
umarłem

jak by płyn się zagotował to nigdzie byś nie pojechał

O' rly ?? Faktycznie podczas jazdy niezwykły fenomen

podnies auto na lewarek i sprawdz jaki jest opor i czy faktycznie tłoczek nie odskakuje , obcierać zawsze troche bedzie ale powinienes byc w stanie obrocic kołem 2 palcami

Człeniu , jak masz się tak wypowiadać, to daruj sobie. Skoro mówie GORĄCE tzn. nie naturalnie ciepłe, tylko gorące w porównaniu do drugiego koła.

Dzisiaj pójdzie w góre i sprawdze, wczoraj tak na gorąco napisałem, żeby wiedzieć na co jeszcze zwrócić uwagę.

pyotrec
23-07-11, 10:07
nie ma co sprawdzac tylko od razu rozbierać i czyścić albo zestaw naprawczy

Sosik5
23-07-11, 12:09
No koło właściwie ani drgnie. Prawe git, 2 palcami leci jak szalone - lewe dwiema rękami ledwo idzie :p

kamix666
23-07-11, 13:58
czyli wiesz juz co go boli tloczek

Sosik5
23-07-11, 15:20
zaciski idą do wymiany ;p