Zobacz pełną wersję : CO to za dźwięk i skąd?
WItam! Podłączyłem sprzęt grający-skrzynia+wzmacniacz! Teraz przy dodawaniu gazu, gdy auto wchodzi na obroty słychaś gwiżdżący dżwięk-potobny jakby turbina chodziła :) Im wyższe obroty tym głośniej! Może ktos wie co to za dżwięk i skąd sie wziął-słyszałem ze to wina podłączenia masy... da się to jakos zlikwidować? Z góry dzięki!!
kwestia masy i ułożenia kabli. Jak ułożyłeś je przy pompie paliwa to taki efekt jest normalny. Proponuję Ci poszukać na forum w tym dziale. Myło już masę razy o tym pisane
jest juz mowa o tym: http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=12630
ostatni moj post pozostal bez odpowiedzi :/
Najbardziej dziwi mnie to, ze mam polozone przewody w miare ok. Nawet specjalnie prowadzilem mase od aku... Wczesniej jak mialem pod karoserie podlaczona to zaklocen nie bylo... :(
...no kwestia jest taka, ze przed pozamykaniem przewodow w progach, czy tez tunelu, warto sprawdzic jak to bedzie gralo. jesli bedzie slychac w glosnikach pompe/alternator, trzeba kombinowac i ukladac przewody inaczej (niektorym na dobre wychodzi podpiecie masy pod karoserie, inni musza ciagnac z aku)
...nie ma zlotego srodka dla wszystkich niestety :)
...pozdr