Zobacz pełną wersję : Jasność podświetlenia deski rozdzielczej
Witam.
Czy to możliwe żebym nie miał pokrętła do rozjaśniania i ściemniania podświetlenia w civicu z 4 poduszkami, szyberdachem, klimatronickiem i spryskiwaczami świateł? Gdzie powinno znajdować się to pokrętło? Martwię się, że z autem było coś nie tak i ma zegary od innego modelu.
Jeszcze jedno pytanie, czy podczas spryskiwania szyby zawsze pryska na reflektory? Trochę to wkurzające, jest na to jakiś sprawdzony patent?
Pozdrawiam.
Pokrętłem do ściemniania powinien być ,,kołek'' kasowania licznika dziennego,a co do patentu na spryskiwacze reflektorów to ja stosuje taki---> przed włączeniem spryskiwacza wyłączam światła,spryskuję i włączam światła ponownie:):):)
a co do patentu na spryskiwacze reflektorów to ja stosuje taki---> przed włączeniem spryskiwacza wyłączam światła,spryskuję i włączam światła ponownie:):):)
najlepszy i najszybszy patent :) na pozycje i nie wali z reflektorow :D
Ten kołek u mnie ani drgnie ani w jedną ani w drugą stronę. Chyba będę musiał nauczyć się z tym żyć.
Na spryskiwacze mamy ten sam patent;)
pozdrawiam
Regulacja podświetlenia zegarów znajduje się na tym drugim "kołku", który masz pewnie zaślepiony - widziałem civica 1.6 ES w wersji na skandynawię który miał w standardzie w wersji EXECUTIVE podgrzewane fotele i regulację podświetlenia zegarów (miał właśnie dwa "kołki" w zegarach, gdzie jednym z nich można było zmieniać poziom podświetlenia)
Dokładnie do regulacji jasności jest osobne pokrętło po lewej stronie tak jak tu:
http://images.gtcarlot.com/pictures/47116597.jpg
Wersja z białymi zegarami i czerwonym podświetleniem nie ma regulacji podświetlenia. Dotyczy się to wersji sport i type-r.
natomiast u mnie w poliftowym sedanie jest tylko jedno pokrętło - do przełaczania przebiegów i do podkrecania podswietlenia jednoczesnie
I podobnie miałem w wersji 1.4 po lifcie. Teraz w ep2 sport nie mam regulacji.
skoro to temat o podświetleniu..to jaki typ żarówek jest w niej montowany, chodzi mi o żaróweczki do podświetlenia zapalniczki,przycisku od tylnej szyby,pokrętła nawiewów?
W tych przyciskach są mikrożarówki z długimi końcówkami, symbolu nie sprawdzałem, 1,4W. Nie kupuj oryginałów, (cena!) podobne kupisz w sklepach elektronicznych po złotówce. Są ciut mniejsze, ale spełniają rolę w 100%.