PDA

Zobacz pełną wersję : Jasność podświetlenia deski rozdzielczej

Mxim555
21-07-11, 17:44
Witam.
Czy to możliwe żebym nie miał pokrętła do rozjaśniania i ściemniania podświetlenia w civicu z 4 poduszkami, szyberdachem, klimatronickiem i spryskiwaczami świateł? Gdzie powinno znajdować się to pokrętło? Martwię się, że z autem było coś nie tak i ma zegary od innego modelu.
Jeszcze jedno pytanie, czy podczas spryskiwania szyby zawsze pryska na reflektory? Trochę to wkurzające, jest na to jakiś sprawdzony patent?

Pozdrawiam.

piter7766
22-07-11, 01:11
Pokrętłem do ściemniania powinien być ,,kołek'' kasowania licznika dziennego,a co do patentu na spryskiwacze reflektorów to ja stosuje taki---> przed włączeniem spryskiwacza wyłączam światła,spryskuję i włączam światła ponownie:):):)

mycek
22-07-11, 08:36
a co do patentu na spryskiwacze reflektorów to ja stosuje taki---> przed włączeniem spryskiwacza wyłączam światła,spryskuję i włączam światła ponownie:):):)

najlepszy i najszybszy patent :) na pozycje i nie wali z reflektorow :D

Mxim555
22-07-11, 18:47
Ten kołek u mnie ani drgnie ani w jedną ani w drugą stronę. Chyba będę musiał nauczyć się z tym żyć.

Na spryskiwacze mamy ten sam patent;)

pozdrawiam

krisVTI
23-07-11, 22:00
Regulacja podświetlenia zegarów znajduje się na tym drugim "kołku", który masz pewnie zaślepiony - widziałem civica 1.6 ES w wersji na skandynawię który miał w standardzie w wersji EXECUTIVE podgrzewane fotele i regulację podświetlenia zegarów (miał właśnie dwa "kołki" w zegarach, gdzie jednym z nich można było zmieniać poziom podświetlenia)

LemonR
23-07-11, 22:12
Dokładnie do regulacji jasności jest osobne pokrętło po lewej stronie tak jak tu:
http://images.gtcarlot.com/pictures/47116597.jpg

rafal
25-07-11, 15:17
Wersja z białymi zegarami i czerwonym podświetleniem nie ma regulacji podświetlenia. Dotyczy się to wersji sport i type-r.

genior
25-07-11, 21:13
natomiast u mnie w poliftowym sedanie jest tylko jedno pokrętło - do przełaczania przebiegów i do podkrecania podswietlenia jednoczesnie

rafal
25-07-11, 23:31
I podobnie miałem w wersji 1.4 po lifcie. Teraz w ep2 sport nie mam regulacji.

rybadr
26-07-11, 22:20
skoro to temat o podświetleniu..to jaki typ żarówek jest w niej montowany, chodzi mi o żaróweczki do podświetlenia zapalniczki,przycisku od tylnej szyby,pokrętła nawiewów?

Lirko
31-07-11, 22:47
W tych przyciskach są mikrożarówki z długimi końcówkami, symbolu nie sprawdzałem, 1,4W. Nie kupuj oryginałów, (cena!) podobne kupisz w sklepach elektronicznych po złotówce. Są ciut mniejsze, ale spełniają rolę w 100%.