Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : zegar cis oleju autogauge

Karuzel
21-07-11, 11:02
mam taki maly problem z zegarem od cis oleju,tzn po przekreceniu stacyjki wskazowka od zegara powinna lezec na 0 az do momentu odpalenia auta gdy wzrosnie cis oleju a u mnie ostatnio stalo sie cos takiego ze po przekreceniu stacyjki wskazowka laduje na 7 barach i mimo rozgrzewania silnika wcale nie opada. zdarzalo sie nieraz ze na rozgrzanym silniku i na postoju wskazowka sama z siebie potarfila podskakiwac. i teraz niewiem gdzie szukac przyczyny?
czujnik wyjolem,umylem i wlozylem spowrotem, juz nawet odciolem przewod ktory wychodzi z zegara i idzie do czujnika wiec teoretycznie wskazowka powinna opasc gdyby to byl czujnik a ona niestety stoi deba :confused: czyzby zegar sie popsul i mial zwarcie w sobie ??

tezapl
21-07-11, 12:16
jak masz podłączony czuknik? seria peak ?

-=GrZeSiEk=-
21-07-11, 12:39
Jak odlaczysz czujanik to wlasnie zegara pokaze max cisnienie, sprawdz czy kabel nie jest gdziesz uszkodzony np: zalamany lub przetarty. Moze stykac sie z masa i i wtedy beda pojawiala takie przeklamania

Karuzel
21-07-11, 13:28
instalacje przejrzalem prawie cala i jest chyba ok, masa jest. a co jesli czujnik jest uwalony??
a jakie napiecie powinno isc w przewodzi wychodzacym z zegara na czujnik?

majson
21-07-11, 17:24
czyli jak zegar jest podpiety pod prad a nie ma podpietego czujnika to wskakuje na 7 barow i to jest ok. doipiero jak sie podepnie czujnik to dziala prawidlowo???

tezapl
21-07-11, 19:55
jak czujnik jest niepodpiety to zegary migają

majson
21-07-11, 20:20
To chyba nie w serii smoke ;)

Karuzel
21-07-11, 23:41
aa wlasnie, ja mam u Siebie wersje smoke

tezapl
22-07-11, 12:52
aa wlasnie, ja mam u Siebie wersje smoke

dlatego pytałem jaką masz serię. W peak migają

spychu
26-07-11, 01:28
Smoke pokazuje max ciśnienie jeśli czujnik nie jest podpięty.

Plus z czujnika powinien być podpięty do zielonego przewodu wychodzącego z zegara.

Karuzel
26-07-11, 23:02
no wszystko jest podpiete tak jakbylo,wiec albo czujnik albo gdzies instalacja, drugi czujnik juz lezy wiec moze jutro go zamotuje i sie okarze co i jak.