Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pas przedni w civic 6gen.

slop
20-07-11, 18:36
Witam.
Będę musiał oddać Hankę do blacharza do m.in. prostowania pasa przedniego, lub ewentualnie jego wymiany na nowy i mam pytanie: czy pas przedni w 6genach jest wspawany czy mocowany na śruby? Czy taki z allegro za 200PLN będzie ok? np.:
http://moto.allegro.pl/honda-civic-3d-hb-1996-1999-pas-przedni-nowy-i1680135807.html

wwljohn
20-07-11, 19:03
Pas jest zgrzewany. Lepiej kup wycięty, oryginalny, bo z takimi nowymi jest problem ze spasowaniem.

slop
21-07-11, 18:01
no niby ta, tylko ze to akurat problem blacharza bedzie zeby pasowalo jak trzeba

przemo14141
21-07-11, 21:53
Jak samochód jest rozbity to i wyciety bedzie ciezko spasowac wiec jak dla mnie to bez różnicy w obydwu trzeba pokombinowac :D

wwljohn
21-07-11, 22:17
Jak samochód jest rozbity to i wyciety bedzie ciezko spasowac wiec jak dla mnie to bez różnicy w obydwu trzeba pokombinowac :D

Wiadomo, że będzie trzeba..ale spasowanie do oryginału..to jak by nie patrzeć do oryginału. I tu akurat kolega SLOP się myli. To nie problem blacharza. Jeśli chcesz jeździć autem ze szparami - co nie będzie winą blacharza, tylko gównianych części, to cóż... Nikt nie będzie rozwiercał całego pasa i zgrzewał od podstaw..bo tu brakuje..tam krzywo.. Na dodatek otwory na śruby nie pasują idealnie itd. masa niepotrzebnych problemów. Jeśli dopłacisz, to może i któremuś będzie chciało się z tym bawić lecz wtedy okaże się, że taniej wyjdzie kupić oryginał. Poza tym oryginał jest lepiej zabezpieczony i z jakościowo lepszej blachy. Nie jeden widziałem robiony na zamienniku gdzie po ledwo roku już ruda go dobrze jadła. Błotnik czy zderzak też zakup z palety zamienników. Ciekaw jestem twojej miny obierając auto po naprawie :] Jak by nie patrzeć, wybór należy do właściciela. Powodzenia :)