PDA

Zobacz pełną wersję : kupno civica

marseb24
20-07-11, 00:01
witam jestem nowy na tym forum bo do tej pory jezdzilem stara corsa 1998 ale ciagnie mnie do hondy civic po 2006 z motorem 1.8 czy jestescie w stanie powiedziec krotko czy warto inny motor mnie nie interesuje ta honda poprostu mnie zabila swoim designem a najbardziej deska dla mnie jest poprostu fantastyczna 5dr za rade bym byl wdzieczny znalazlem z przebiegiem 35kmil i chcial bym uslyszec opinie wasza czy ogolnie jestescie zadowoleni z malego autka dziekuje z wypowiedz jaka kolwiek

Sagi80
20-07-11, 00:06
Jak pytasz na stronie klubowej Hondy Civic to raczej nie dostaniesz odpowiedzi od niezadowolonych użytkowników. Jeśli się przesiadasz z Corsy z 1998 roku to na pewno będziesz zadowolony :)
Samochód jest świetny, daje ogromną frajdę. Oczywiście ma parę wad, ale nie psuje się w nim nic poważnego - pod warunkiem że poszukasz dobrego egzemplarza - najlepiej od I właściciela, z polskiego salonu i bezwypadkowego - a takie wbrew pozorom są do kupienia :)

marseb24
20-07-11, 00:14
to znaczy wiesz co to bedzie po pierwszy wlascicielu ale nie w polsce bo mieszkam w irlandii i chcialbym zainwestowac troszke kaski w autko jakies fajne ale ze niestetety mamy tu naprawde bardzo maly wybor jesli chodzi o furki to najlepsza dla mnie opcja jaka znalazlem byla chonda jest pare ladnych z naprawde malym przebiegie bo 35-50 tys mil to nie jest duzo i za te pienidze okolo 7tys funtow to chyba dobra opcja jest .Dzieki za odpowiedz

Ca$h
20-07-11, 00:15
a takie wbrew pozorom są do kupienia
U zachodnich sąsiadów :p
Nie no, może coś znajdziesz ;)

marseb24
20-07-11, 00:18
bo szukajac auta tutaj podajc cene przyblizony stan licznika znalazlo zaledwie 14 aut

leonik
20-07-11, 08:55
moja jest na sprzedaż w razie w :) 2006 rok 1 właściciel,83000 km,salonowa itp itd + dużo dodatkowych elementów :)

Jacek65
20-07-11, 16:28
Nie napisałeś o jaką wersję ci chodzi.Dlatego mogę tylko powiedzieć o silniku.No bo co do marki to chyba każdy tu jest zadowolony.Naprawdę warto kupić z silnikiem 1,8.Jest on ekonomiczny i dynamiczny.Ja mam akurat sedana i jestem bardzo zadowolony.Co prawda lakier ma słaby,ale teraz podobno wszystkie auta tak maja.Ja sie przesiadłem z Fiata uno,więc ty z Corsy tez powinieneś podzielić moje zdanie.Ale jak auto z Irlandii to kierownica po stronie pasażera:D.I tu by mi się źle jeździło.Bo jak tu lewą reką przełaczać biegi:rolleyes:.Fatalna sprawa.:D

endepende
20-07-11, 16:32
byla chonda jest pare ladnych

boże kochany.....

@Leonik, przecież napisał ze mieszka w Irlandii, wątpie żeby chciał ciągnać Twoją strzałe z Polski :p

leonik
20-07-11, 19:55
faktycznie :) nie doczytałem :) czytam co 3ci wyraz :) CHONDA :cool:

marseb24
21-07-11, 00:21
wiem napisalem z bledem honda przez ch ale bylo za pozno jak sie skapowalem bo juz post poslalem a co do zmiany biegow lewa reka przestawilem sie w ciagu pary godzin jazdy nie bylo zadnego problemy z tyma chodzilo mi o 1.8 5drzwi

a jak byscie chcieli se luknac to podesle wam linka http://www.usedcarsni.com/75512510

endepende
21-07-11, 00:30
zarejestruj sie przy okazji na civinfo.com o ile jeszcze nie masz tam konta, mysle ze takiej skarbnicy wiedzy jak tam tutaj nie znajdziesz :rolleyes:

Raffy
21-07-11, 00:51
generalnie jak kazde nowe auto ma napewno wiecej usterek jak hondy starszego typu :D niestety takie sa realnia :D jest w nich zaduzo aluminium i elektryki :D ogolnie nie rozumiem polakow za granica, kupuja nowe auta a potem zaluja bo hajsu na serwis im nie starcza :P przyklad hmmm znajomy kupil accorda z 08 roku i w serwisie byl juz 3 razy chyba :D lepiej zebys nietrafil na wadliwa wersje bo Cie zje :D

kaka84
23-07-11, 21:28
Witam. chciał bym się dołączyć do dyskusji. Wiem że civic z założenia miał być autem niskim. W swoim golfie 4 (przepraszam że posiadam takie auto;() ostatniej zimy zgubiłem w śniegu płytę pod silnikiem i co jakiś czas przycieram tylna łapą mocowania silnika wjeżdżając na krawężniki. A jak to wygląda w VIII 5d

Lucas.FK2
24-07-11, 01:06
Witam. chciał bym się dołączyć do dyskusji. Wiem że civic z założenia miał być autem niskim. W swoim golfie 4 (przepraszam że posiadam takie auto;() ostatniej zimy zgubiłem w śniegu płytę pod silnikiem i co jakiś czas przycieram tylna łapą mocowania silnika wjeżdżając na krawężniki. A jak to wygląda w VIII 5d
Ufo seryjnie jest niższe niż Golf 4 także też trzeba uważać.

Hoze
24-07-11, 10:48
Podam w skrócie wady i zalety:)\
Wady:
- beznadziejna widoczność do tyłu przez tylną szybę
- tani plastik w środku
- skrzypienie i stuki wszystkiego co się da
- dla niektórych niski komfort (zwłaszcza na oponach 225/45 R17)
- bardzo słabe osiągi silników 1.4
- bardzo delikatny i podatny na porysowania lakier i elementy we wnętrzu
- drogie oryginalne części, także zamienniki
Zalety:
- dobre osiągi silników 1.8 w benzynie i 2.2 w dieslu
- bardzo niskie spalanie 2.2 i realtywnie niskie w 1.8
- bardzo ergonomiczne, duże, wygodne wnętrze i duży bagażnik + możliwość dużej aranżacji (łatwe składanie kanapy tylnej)
- super prowadzenie (na równym asflacie), no chyba że ktoś lubi naprawdę poszaleć na maxa, to wtedy wychodzi podsterowność:(
- super osiągi (no może nie dla hardcorowców) silnika K20Z4 (201 KM) w wersji Type-R (FN2)
- dużo aut (zwłaszcza 1.4 i 1.8) kupionych w kraju z pewną przeszłością
- niezła lokata kapitału (bardzo mała utrata wartości)
- KAPITALNY I NIEPOWTARZALNY WYGLĄD!!!!
- w miarę niska awaryjność,choć auto wydaje się "delikatne"
- TO HONDA:):):):)

Ja osobiście polecam dla rodziny 5d z silnikiem 1.8 16V lub 2.2 I-CDTI. Ten ostatni to najlepszy diesel, ale niestety prawie wcale nie ma aut kupionych w kraju, 90% to sprowadzone z niewiadomą często przeszłością i bardzo dużymi przebiegami. Ale jeśli jest pewna, to brać DIESLA. Nie polecam 1.4, to muły:( (bez urazy dla Użytkowników). POZDRO.

prz3mo
24-07-11, 11:03
Szukam obecnie "ufo" z motorem 1.8 i przyznam, że trochę martwią mnie opinie o tym, że wszystko w tej generacji "stuka i puka" :( Naprawdę jest tak źle? :-/
Obecnie mam 6 gen (EJ9) i mimo sporego przebiegu, nic nie stuka i nie puka, ani we wnętrzu, ani w zawieszeniu.... tymbardziej martwi mnie to, że w dużo nowszym aucie może mnie to spotkać.

Ca$h
24-07-11, 11:06
Śmigałem BMW E90 na M-pakiecie (zawieszenie) i mimo, że auto premium to na zakrętach też dużo trzasków i skrzypień, więc uważam, że ufo nie takie złe.

kaka84
24-07-11, 13:09
Śmigałem BMW E90 na M-pakiecie (zawieszenie) i mimo, że auto premium to na zakrętach też dużo trzasków i skrzypień, więc uważam, że ufo nie takie złe.

Odwieczna Walka BMW vs Honda. - 0:1. Jeśli były właściciel bemki jeździ Hondzią to wiadomo co jest lepsze:D

Pabloss
24-07-11, 13:15
Kolego czy probowaleś poszukać na forum podobnego tematu? Jak nie to proszę tam przypuszczam że znajdziesz odpowiedzi na wszystkie swoje pytania http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?17860-Civic-1.8-czy-2.2-jak%B1-wybra%E6
A tak na marginesie pewnie w irlandi jesteś ze 2-3 lata i piszesz Honda przez "CH". tylko nie mów mi że przez 2 czy 3 lata zapomniałeś polskiego języka. Tez zdarza mi się pisać z błędami i bez polskich znaków Ale bez przesady !

Ca$h
24-07-11, 13:57
Odwieczna Walka BMW vs Honda. - 0:1. Jeśli były właściciel bemki jeździ Hondzią to wiadomo co jest lepsze
Nie miałem bmw :p tylko możliwość jazdy dość wypasionym egzemplarzem serii 3 :)

wirtold
24-07-11, 14:06
A tak na marginesie pewnie w irlandi jesteś ze 2-3 lata i piszesz Honda przez "CH". tylko nie mów mi że przez 2 czy 3 lata zapomniałeś polskiego języka.

A w Irlandii Honda pisze się przez "CH"? :)

Raffy
24-07-11, 14:43
buhaha taaa a w rosji przez 'U' otwarte :D

leonik
24-07-11, 22:58
u mnie nic nie stuka ani nie puka :) konsola sie uspokoila po zalozeniu rozporki.