Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : 2x światło przeciwmgłowe w USDM

Civic91
19-07-11, 22:21
Witam! Ostatnio w mojej ej6 przerobiłem światła na usdm. I mam pytanie. 2 Światła przeciwmgłowe zapalają mi się w klapie. Zalówno lewe jak i prawe. Jak myślicie, czy przejdzie to przeglądy? Może ktoś z Was ma taką sytuacje? Gdy mam przeciwmgłowe włączone i wdusze stop to w sumie nie widać, że te przeciwmgłowe się palą. Czy tak może być? Pozdrawiam

robert1111
20-07-11, 18:51
Cześć ja też mam 2 światła przeciwmgielne zapalające się w klapie i nie ma jakiegokolwiek problemu z przeglądem.

****mały****
20-07-11, 18:54
wlasnie tez mnie to zastanawialo czy trzeba specjalnie robic przeciwmgielny w zderzak , zeby samochod normalnie przeszedl przeglad :) zy wystarczy sama zmiana swiatel na usdm z tylu :)

Wojtec12345678
21-07-11, 00:07
wlasnie tez mnie to zastanawialo czy trzeba specjalnie robic przeciwmgielny w zderzak , zeby samochod normalnie przeszedl przeglad :) zy wystarczy sama zmiana swiatel na usdm z tylu :)

Zależy od stacji...jeden się przyczepi a inny nie...światła przeciwmgłowe z tyłu są wymagane, przynajmniej jedno z lewej strony, i nie mogą się zapalać razem z mijania czy postojowymi, światło przeciwmgłowe z tyłu to dużo mocniejsza żarówka od mijania, aby auto było dobrze/lepiej widoczne we mgle, jeżeli będzie nawiedzony policjant to zabierze Ci za to dowód...

****mały****
21-07-11, 09:27
acha no to jednak chyba lepiej zrobic przeciwmgielny w zderzak :)
dzieki za info :)

long_r
21-07-11, 11:24
Jak myślicie, czy przejdzie to przeglądy?

przeglady przejdzie bo w prawie jest okreslone ze mozesz miec max. 2 swiatla przeciwmglwe pod warunkiem ze sa na odpowiedniej wysokosci i sa ulozone symetrycznie.

Co do jasnosci w porownaniu ze stopem: masz to na takim samym wloknie zarowki czyli 21W wiec jedynie odblysnik moze to wzmocnic, ale i tak nieznacznie.

wystarczy zmiana na usdm bo stop/fog swieci mocniej niz pozycyjne swiatlo

Wojtec12345678
21-07-11, 12:45
przeglady przejdzie bo w prawie jest okreslone ze mozesz miec max. 2 swiatla przeciwmglwe pod warunkiem ze sa na odpowiedniej wysokosci i sa ulozone symetrycznie.

Tak, ale światło przeciwmgłowe tylne musi być włączane oddzielnie.... nie może się załączać razem z mijania

Easy
21-07-11, 14:42
Zależy od stacji...jeden się przyczepi a inny nie...światła przeciwmgłowe z tyłu są wymagane, przynajmniej jedno z lewej strony, i nie mogą się zapalać razem z mijania czy postojowymi, światło przeciwmgłowe z tyłu to dużo mocniejsza żarówka od mijania, aby auto było dobrze/lepiej widoczne we mgle, jeżeli będzie nawiedzony policjant to zabierze Ci za to dowód...
Żarówka jest taka sama, jak w reszcie świateł tylnych czyli 21W. Tylko jest w inny sposób rozpraszana przez klosz światła. Jeśli jest inaczej, to ktoś coś namieszał. Mówię to jako elektromechanik.

Wojtec12345678
21-07-11, 22:23
Racja źle miałem to opisane... poprawię się :) Żarówka od świateł przeciwmgłowych tylnych świeci mocniej poprzez lustro które tam jest :) No ale nie tego temat się tyczy :p

robert1111
22-07-11, 18:47
Ja wyjmowałe to lustro ze środka .

yautja
25-07-11, 19:52
A dlaczego nie zrobisz 1x przeciwmgielne na diodach prostowiczych? Wtedy masz USDM + 4x stop + przeciwmgielne z lewej tak, jak ma być. U mnie w EG3 przy takiej konfiguracji żaden diagnosta nie maił nigdy wątpliwości.

kris00011
25-07-11, 21:15
Ja tak mam, tylko chyba coś źle przylutowałem i mam przeciwmgielne 2x a z tego co się orientuje to może tak być.