Zobacz pełną wersję : Ep2 D16V1 - po odpaleniu dziwne trzaski
Witam, mam problem tego typu że od wczoraj czasem jak odpalam auto, po przekręceniu kluczyka jak już zaskoczy to słyszę dziwne jakby metalowe-plastikowe terkotanie z okolicy przodu...nie wiecie co to może być ? może coś z rozrusznikiem ? dzieje się tak tylko po odpaleniu , nigdy w czasie jazdy... edit: jednak właśnie zaczeło się to również dziać w czasie jazdy na małych obrotach powoli na jedynce, głównie przy powolnym ruszaniu... może macie jakieś pomysły ? to chyba nie rozrusznik skoro terkocze w czasie ruszania ...
Pzdr
Pierwsze co kolego to otwórz sobie maskę, sprawdź czy w komorze silnika nie poluzował się jakiś plastik, nadkole, osłona silnika albo któraś rurka klimatyzacji...
Albo sprawdź czy nie zostawiłeś jakiegoś śrubokręta lub klucza pod maską. ;)
Albo sypie się skrzynia i łożyska cykają?
No właśnie uświadomiłem sobie że muszę pojechać na kanał, jest troche obniżony a w ciągu ostatniego tygodnia dwa razy otarłem solidnie spodem...może coś się tam obluzowało..
w ciągu ostatniego tygodnia dwa razy otarłem solidnie spodem
pooglądaj silnik i jego zawieszenie - w szczególności poduszkę z przodu silnika.
Nie podajesz szczegółów tych "otarć" - oprócz silnika zerknij na chłodnice oraz kondenser klimy - mogły wyskoczyć z listwy i się telepią.
Przerdzewiała osłona katalizatora - usunieta :] temat do zamknięcia
Brawo, teraz tylko pamiętaj żeby nie jeździć tam gdzie może trafić się wysoka wyschnięta trawa.:-)
Dzwonie po szrotach w poszukiwaniu tej części ale nie mają .. to była taka odgórna osłona, z dołu nie miał wcale, może macie kogoś kto może mieć dostęp ?
haparts.pl - jak zamówi Ci z USA z dostawą za miesiąc będziesz mieć 20% taniej niż w serwisie
Dzięki, dzwoniłem i 180zł za to..troche drogo , poczekam może coś innego się pojawi...
Watpię żebyś znalazł. Może jakaś używka... ale to musiałbyś utrafić...